2013. február 20., szerda

Victoria Bekham és a ZÖLD TEA



Victoria Bekham 2010-ben a Pu-erh teával kezdte új alakformáló diétáját, mára eljutott a lugosításig.  A puerh tea 2000 éve használatos zsír égetésre.  Azt mondják, hogy a rossz koleszterint támadja, és csökkenti a telített zsírsav szintet. Szerencsére a thein és catechin tartalmuknak köszönhetően bizonyos mértékig minden tea rendelkezik ilyen tulajdonságokkal, különösen a zöld tea.  




Sandra Bullock esküszik a zöld teára.  Hollywood sztárok dietetikusa, Oz Garcia napi 4 pohár zöld teát javasol nagy események, nagy fellépések előtt.  Nincs ezzel egyedül a szakmájában. Dr Chrisinte Horner,  egyike azon csodálatos orvosoknak, akik igazán gyógyítani akarnak, még ennél is többet javasol. Azt mondja, hogy rák elleni küzdelemben 8-10 bögrével tanácsos naponta fogyasztani, ha organikus farmról származik. Ugyanis tapasztalata szerint a nem organikus fajtákban gyakran előfordul DDT, egy rég betiltott ösztrogént mimkáló rovarirtószer.  

Dr Christine Horner az örsztogén érzéleny rákok (mell-, prosztata- és vastagbélrák) valódi megelőzésének és gyógyításának szentelte eddigi életét, részben, mert édesanyját mellrák következtében vesztette el. Orvosi kutatások százait gyűjtötte össze, amik ezen rákok okait és bárki számára rendelkezésre álló “orvosságait” tárják fel.  Ezen gyűjteményből kiderül, hogy a zöld tea legalább 11 különböző rákfajtának a kialakulását akadályozza, köztük a nyelőcső-, gyomor-, vastagbél-, hugyhólyag, prosztata, bőr, petefészek és mellrákét. Továbbá csökkenti a tüdőrák és leukemia kialakulásának az esélyét a cigarettázók körében.  

Egyszerű kis zöldes folyadéknak tűnik, mégis fogyasztói között 68%-kal alacsonyabb az emésztőszervi rákok előfordulása. Hatákonyabb, mint gondolnánk.  Miért? Mert az erős antioxidánsok és gyulladásgátló anyagok egy kivételes kerverékét tartalmazza. Sőt. Egy olyan figyelemreméltó képességgel is rendelkezik, hogy erősíti a máj enzimjeinek mérgeket és karcinogéneket eltávolító tevékenységét. Ezt a kutatók a polyphenolok jelenlétének tudják be.  A 3 legfontosabb polyphenol a gallocatechin (GC), epigallocatechin (EGC) és az epigallocatechin gallate (EGCG). A három közül is a legutolsó a legerősebb.
Japán kutatók azt találták, hogy egészséges nők közül magasabb életkort érnek el, akik rendszeresen zöld teát fogyasztottak életük során, és kisebb hányadban betegszenek meg mellrákban. Illetve a 1-es és 2-es stádiumú mellrákos nők közül a zöld tea fogyasztók sokkal nagyobb eséllyel gyógyultak meg, és kisebb hányadban kaptak tüdő áttétet.  Ezt különösen az EGCG polyphenol tevékenységének tulajdonítják. 

Patkánykísérlet során azt találták, hogy a tumoros patkányok közül a zöld teával táplált csoport 93,8%-a gyógyult meg, szemben a zöld teat nem fogyasztó kísérleti csoporttal, ahol a túlélés aránya csupán 33% volt. A betegség ideje alatt, zöld teát fogyasztók daganata is kisebbre nőtt. 

1998 és 2003 között japán kutatók arra figyeltek fel, hogy a zöld tea a kemoterápia hatását is előnyősen növeli, mert miközben hatékonyabbá teszi a rákos sejtek puszutását, védi a májat a gyógyszer káros hatásaitól. 

Mint Dr Christine Horner írja, a rákkal kapcsolatos kutatásokon túl további kutatások százai bizonyítják, hogy a zöld tea a szívinfarktus és az agyérgörcs esélyét is csökkenti azáltal, hogy csökkenti a koleszterin szintet, a vérnyomást és az erek meszsedését.  A hugyhólyagban lévő baktériumokat is hatékonyan pusztítja. Zöld teát fogyasztók körében 40%-kal alacsonyabb a hugyúti fertőzések előfordulása.  
Az emésztést úgy segíti, hogy bizonyos hasznos baktériumok számát növeli míg más, káros baktériumokat elpusztít az emészőrendszerben. Csontritkulásban szenvedőknek külön hasznos, mert elősegíti az egészséges csontsűrűség fenntartását. 

Mindennek a tetéjbe a zöld tea az úgynevezett termogenik ágensek közé tartozik, melyek felgyorsítják az anyagcserét,  és segítenek a súlyfelesleg leadásában.  

Ki ne akarna ezek után zöld teát inni??? 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzászólást!