2012. november 16., péntek

A GYŰRŰSIZMOK TORNÁZTATÁSA ENNYI MINDENRE JÓ? KI HITTE VOLNA!!!

Sok hasonló november 8-11. fiatalító és frissítő 3 napunkon. Dr Horner 32 pontos rák megelőző és gyógyító programja a Karos Wellness Spa**** Hotelban. Mazdaznan mirígy stimuláló, Aviva medence és gátizomerősítő gyakorlatok, Gyűrűsizom technikák, és egy természetes body scrub készítése, amit aztán a 3 napban szabadon használhatunk a szaunákban és gőzben.3nap, két éjszaka büfés reggeli és vacsora, laksztályos elhelyezés - az első 20 jelentkezőnek 34,900Ft.  
info@nonoage.com vagy +36 30 212 2100.


 
BALETTÁNCOSBÓL VÁLT NYOMORÉKKÁ. 
PAULA GARBOUG ÚTJA A TOLÓKOCSIBA: 
35 éves volt Paula Garbourg, balettáncos és operaénekes, mikor életét és karrierjét kettétörte egy titokzatos betegség. Egyre kevésbé tudta mozgatni a végtagjait, és hamarosan a járás is gondot okozott neki. Orvosai nem találtak segítséget. Állapota hamarosan olyannyira megromlott, hogy végül járni sem tudott, és orvosai tolószéket rendeltek neki.

ÁLLJ FEL ÉS JÁRJ! Ekkor Paulának eszébejutottak azok az énekórák, mikor észrevette, hogy lábujjhegyen állva szebb hangokat tudott képezni. Ahogy elkezdte ezeket a mozdulatokat gyakorolni, arra a következtetésre jutott, hogy kell legyen valamilyen erő az emberi testben, ami visszaállítja a megbomlott rendet. Ettől kezdve félretett mindent, és csak egy dolog érdekelte, hogy megtalálja azokat a mozdulatokat, azokat a gyakorlatokat, ami megmenti őt a tolószéktől. Kitartó és makacs kísérletezése eredményeként rátalált az izmok és szervek olyan összefüggésére, mely végül meghozta gyümölcsét: Paula teljesen meggyógyult. Ezt követően egy jó nevű ortopéd sebészorvostól, Dr Fritz Pulvermachertől anatómia és fizikoterápiás leckéket vett, hogy megértse módszerének tudományos magyarázatát. Eredményére sok orvos felfigyelt Izraelben, ahol a módszer hamarosan elnyerte az egészségbiztosítási pénztár támogatását. 
Maria Stoyanova spanyol színésznő is használja a módszert a tökéletesebb előadások érdekében. Őt Péter Gadish oktatja Barcelonában.

JÓ DE HOGYAN??? A gyógyuláshoz vezető úton Paula azt tapasztalta, hogy a helyes testtartás nem csupán a hátfájdalmak elkerülése érdekében fontos. Rájött, hogy a napjaink során leggyakrabban végzett mozdulatokra kell leginkább figyelni, hiszen ha azokat rosszul csináljuk, velük árthatunk vagy használhatunk magunknak a legtöbbet. Ezért el is magyarázza, hogyan kivitelezhető helyesen például az evés, ivás, köhögés, ülés, állás, sétálás, futás, táncolás, stb. Gyakorlatai között egyaránt vannak olyanok, amik elrenyhült, elfelejtett izmokat képesek újra életre kelteni, vitalizálni, és olyanok, amikkel egy már elfogadható állapot stabilizálható, vagy akár javítható. Bármilyen korosztály számára elsajátíthatók, és nemcsak otthon, de sokszor autóvezetés, utazás, esetleg irodai munka közben is végezhetők. 
 

FOGYNI VÁGYÓKNAK: Mint mondja, ha helyesen mozgatjuk az állkapcsunkat evés közben, nem fogunk tudni többet enni a kelleténél. Egyszerűen nem kívánunk többet, így ez egy egyszerű és olcsó módja a súlykontrollnak is! 

 
MIT GONDOLT RÓLA DR GOLDHAMMER PROF? Dr Goldhammer, neurológus professzor A gyűrűsizmok titka című, PaulaMódszert ismertető könyv előszavában azt írja, hogy Paula képes volt megfigyelni szfinktereink, gyűrűsizmaink működésükben egymással összefonódott természetét. A professzor még hozzáteszi, hogy azon a jól ismert fiziológiai tényen alapszik a módszer, miszerint  egy izom mozgatása hatással van az összes többi izomra, függetlenül milyen távolságban helyezkednek el egymástól. Az egymástól távol lévő gyűrűsizmaink is egymással harmonikus összhangban működnek, és mind hatással van egyik a másikra. Ha az egyik elgyengül, ez a másik gyengülését fogja eredményezni,  míg bármelyik edzése segít a többi erősítésében.


GYŰRŰSIZMAINK VANNAK MINDENFELE Minden nyílást a testen gyűrűsizmok határolnak és tesznek szükség esetén zárhatóvá, illetve nyithatóvá. Így a felső-testen gyűrűsizmok zárják többek között a szánkat, a szemünket, a torkunkat, az alsó testen a nőknél a húgycsövet, a hüvelyt és mindkét nemnál a végbélnyílást. E három utóbbit Paula alsó gyűrűsizmoknak hívja. Közülük a húgycső és hüvelyi szfinkerekre első-alsó gyűrűsizmokként utal, míg a végbélnyílást záró szfinkterre hátsó-alsó gyűrűsizomként. 

KEZDJÜK A JÁRÁSSAL! Helyes járás a gördülőjárás. Sarokra érkezve átgördülünk a talp első részére, ahol kicsit megtartjuk magunkat, majd a lábujjakkal a talajba kapaszkodva ellökjük magunkat. Mivel az alsó szfinkterek járáskor is aktívak, a gördülőjárás elő-nye, hogy a térd emelésekor és a sarok földre érésekor az első-alsó gyűrűsizmok feszülnek meg, mikor pedig a lábuj-jakkal ellökjük magunkat a talajról, a hátsó-alsó gyűrűsizom feszül. Ez helyes járáskor, ami tehát a gördülőjárás, az első- és hátsó-alsó szfinketerek folyamatosan feszülő-lazuló munkáját eredményezi. Ha emelkedőn mászunk felfelé, a hátsó-alsó gyűrűsizom segítségével (is) toljuk a testünket felfelé, lefelé ereszkedve ellenben az első-alsó szfinketerek dolgoznak erősebben.  Nem véletlen, mondja Paula, hogy lefelé mindig nehezebb menni...
FOGYHATUNK EVÉSSEL??? Noha csukott szájjal illik ennünk, rágáskor az állkapcsunk alapos nyitásakor, az első-alsó gyűrűsizmok, a nyelőcső és a gége automatikusan megfeszülnek.  Az alapos állkapocsnyitással járó evés, így a felső gyűrűsizmok számottevő edzése, megoldást nyújthat a túl sok evés ellen is. Egyszerűen nem fogunk többet kívánni a kelleténél. Iváskor, az evéshez hasonóan, szintén aktivizálhatjuk az alsó gyűrűsizmainkat. Ehhez nem szabad az italt gyorsan felhörpinteni, hanem apránként kell kortyolgatni, és közben az alsó ajkat minden kortynál megfeszíteni. A felső ajak általában követi az alsó munkáját, és mindez az alsó szfinkterek szorító-lazító gyakorlatához fog vezetni. Ezt a gyakorlatot a reggeli pohár víz elfogyasztásánál ébresztőként is alkalmazhatjuk.    

ÉS EGY EGYSZERŰ GYAKORLAT BÁRKINEK a TEST ÖSSZES GYŰRŰSIMZÁNAK EDZÉSÉRE: Ó-ÍÍÍÍÍÍÍ


Mondjunk ó-t az ajkainkat csücsörítve, majd
í-t ajkainkat szélesre nyitva.

Ez egy záró-nyitó gyakorlat, amikoris a szájat a lehető legkeskenyebb nyílásról a lehető legszélesebbre tárjuk. Minden gyűrűsizomra jó hatással van.  Ne gyakoroljuk kifáradásig, 3-5 perc elég általában. Először könnyebb fekve, később lehet állva is, akár vasalás vagy TV nézés közben. (Ezeket a képeket a Második Szív című könyvből másoltam ki, gyönyörű nővérem végzi rajtuk a gyakorlatokat.)

MIN SEGÍTHET A GYŰRŰSIZMOK TORNÁJA , avagy a SZFINKTER GIMNASZTIKA
-szemproblémák, látásjavítás
-hangképzés, asztma
-nyelőcső, reflux
-emésztés, gyomorproblémák
-bélproblémák, aranyér
-INKONTINENCIA
-nemi aktivitás, potencia problémák

Infomráció: +36 30 475 2267
email: gyurusizmok@gmail.com vagy toth.livia1@chello.hu

Kurzusok