2012. november 12., hétfő

A miómától szabaduljunk meg, ne a méhünktől



Sok hasonló november 8-11. fiatalító és frissítő 3 napunkon. Dr Horner 32 pontos rák megelőző és gyógyító programja a Karos Wellness Spa**** Hotelban. Mazdaznan mirígy stimuláló, Aviva medence és gátizomerősítő gyakorlatok, Gyűrűsizom technikák, és egy természetes body scrub készítése, amit aztán a 3 napban szabadon használhatunk a szaunákban és gőzben.3nap, két éjszaka büfés reggeli és vacsora, laksztályos elhelyezés - az első 20 jelentkezőnek 34,900Ft.  
info@nonoage.com vagy +36 30 212 2100.

A MIÓMÁTÓL SZABADULJUNK MEG, ne a méhünktől

Vannak esetek, mikor mi nők több megértésre számíthatunk egymástól, mint a férfiaktól. Mi sem természetesebb, hiszen nekik –többek között- nem lehet miómájuk.
Egyik barátnőm velem osztotta meg aggodalmát egy 120 x 85 x 90 mm-es miómát illetőleg. Feltérképezte a fellelhető gyógymódokat, és döntést hozott.  Azt hiszem ez a legnehezebb az egészben. Mikor döntenünk kell a testünket, tehát hátralévő életünket alapvetően meghatározó kérdésekben úgy, hogy senki sem tud eredményeket garantálni. Ha pedig valaki azt teszi, jobb, ha résen vagyunk…

A barátnőmnek fájdalmai nem voltak, így csak véletlenül egy üzemorvosi belgyógyász fedezte fel féléve a hasa tapogatására. Utánanézett a neten -hol máshol-, és a sokféle orvosi beavatkozás közül a mióma embolizáció mellett döntött. Ezt két hónapra rá meg is csinálták neki a SOTE Onkológiai Klinikáján. Sikeres volt a beavatkozás, mert azt követően folyamatosan  "ereszt"-ett a miómája, azaz folyt belőle a világosbarna “miómalé”. Ezt megspékelendő hozzásegített még 1-2 dologgal. Elkezdtett tornázni, citromos-fokhagymát fogyasztani, sőt gyermekláncfű leveléből készült salátát is evett vagy a teáját itta. Ennek hatására pár nap múltva eltávozott belőle egy mióma-darab!  Azt írja: “Kb. 5x10 centis volt, mint egy szelet sonka, csak sokkal vastagabb, és fehéres-világosbarna színű. Nagyon boldog voltam, győzelem, győzelem!  Ilyen erdeményre nem is számítottam, hogy eltávozik darabokban. Csak zsugorodásra.”
Hogy a további műtéti beavatkozásokat elkerülje, kontroll vizsgálat előtt mindenképpen meg akart szabadulni az egész miómától, és mint ilyenkor én szoktam, Tóth Lívia egészségtan tanár és Aviva oktató segítségét kértük. Ezt írta vissza:
Miómát az Aviva Módszer segítségével számos esetben  úgy mulasztottunk el, hogy

1. Nem alszunk többé a hasunkon vagy oldalt, ez ugyanis a méh vérkeringésében blokkot okoz, ami kitűnő táptalaja a miómának. A görbe ülésnek is hasonló a hatásmechnizmusa.

2. Az emésztésünket tesszük úgy rendbe, hogy ne legyen erjedés-rothadás a beleinkben, illetve hogy legyen rendszeres széklet. Ezt remekül el lehet érni lugosító étkezéssel. (Lakmuszpapírral mérheted, hogy milyen a szervezeted általános pH-ja. A véré mindig 7.35 és 7.45 között van, a gyomoré mindig savas, stb. De a nyál és vizelet ingadozik attól függően, hogy mit ettünk, vagy milyen környezeti hatások értek, esetleg stressz, mely utóbbi szintén savasít sajnos. Különösen a vizelet pH-ja indikálja remekül a tested általános állapotát. Ugyanis a vér szükséges pH-ja érdekében a szervezet bárhonnan elvon pl. kálciumot -legkönnyebben a fogakból és a csontokból-, magnéziumot, vasat, vagy egyéb lugos kémhatású elemeket. Azért, hogy a mai, túlnyomó részben savasító étkezés mellett keletkezett savakat a tesből kiüríthesse. Ezeket a savakat előbb semlegesítenie kell ugyanis, ahhoz, hogy a véráramon keresztül kiüríthessük a vesén vagy akár a légzőrendszeren keresztül.

3. Maga a 18Aviva gyakrolat pedig az alhasi vérkeringést és ezáltal hormonérzetet úgy felturbózza, hogy a test öngyógyító mechanizmusait működésre indítja. A vér szállítja ugyanis az oxigént, a hormonokat, az eletrolitokat, ásványokat, tudod, elszállíthatja a mérgeket, szóval a vérkeringés felturbozásával a méhben rettentő sok problémán lehet segíteni. Az alhasi vérkeringést pezsdítő jóga gyakorlatok is nagyszerűek! Ehhez én mindenképpen hozzátenném a 18Aviva sort. Ez egy alkalommal pont fél órát vesz igénybe, van hozzá zene, ami megadja a mozgás szükséges ritmusát, és az egészet vidámmá teszi. Sokan használják a gyakorlatokat depresszió ellen is. Hetente kétszer ajánlott csinálni. Ezt legjobban egy 4 órás betanító foglalkozáson lehet megtanulni, hogy az adott zene ritmusára tudjál beszorítani és lazítani, illetve tudjad a gyakorlatok megfelelő hosszúságának az idejét. Szinte minden gyakrolattal belső szorításokat végzünk. Nem a Kegel-féle beszorjtást, amikor izoláltan csak az intim izmokra szorítunkt,  hanem mindent alul, amid csak van. Ezeket a beszorításokat maguk a mozdulatok is elősegítik. A www.avivmodszer.hu  oldalon megtalálsz minden szükséges információt róla.
Addig is, míg egy betanítóra el tudsz menni, csinálj naponta többször pár percig folyamatosan és energikusan csípőbillentéseket, és amikor a csípőt előrebillented az egész alsó tested minden izmát feszítsd meg, majd a csípő visszabillentésekor lazítsál. Sokat fog ez is segíteni. Ezt végezheted egy szék támlájába kapaszkodva is kissé megrogyott térdekkel a sarkak összeszoritása közben, vagy párhuzamos lábfejekkel kisterpeszben, laza térddel.

5. Fontos az is, hogy a szexuális együttléteket a nő is élvezze.

6. A Mazdaznanos forróvizes irrigálás is szokott segíteni. Ezt a módszert Dr Kovács Zoltán szülész-nőgyógyász megtalálta az 50-es évekbeli orvosi tankönyvekben. A Második Szív című könyv 98-oldalán szerepel a részletes leírása.

Barátnőm a minap írt, hogy a 3 hónapos kontrollon csak egy 32 x 35 x 38-milis miómát találtak. Az orvos eredetileg arra készítette fel, hogy átmérőben csupán 1-2 mm zsugorodás várható, ami térfogatban azt jelenti, hogy a felére csökken a mióma. Ezzel szembenneki rövid idő alatt 9 mm-t csökkent, és így térfogatban a 20-ad része lett!!!! A hosszú, nagy mennyiségű vérzései is megszűntek.

(Zárójelben itt felsorolok pár savasító és lugosító étket:
A citrom kitűnő lugosító, különösen reggel vízzel éhgyomorra, hacsak nem vagy rá érzékeny; a zöld zöldségek, különösen nyersen, de akár párolva is. Nálunk itthon a nyers uborka a király a gyerekeim körében. A banán üres gyomorra és nem keverve semmivel szintén remek; a krumpli, ha nem olajban van kisütve; a kukorica; a mandula; avocado, hidegensajtolt olajok; a sok-sok tiszta viz, tehát igyál naponta több mint 1.5l szénsavmentes vizet!
A különösen savasító ételek, illetve termékek, amiket kerülni kell: a cigaretta, az alkohol, olajos/zsíros kaják, fehérjék -amikre szükség van, csak lugosító ételekkel együtt kell őket enni, és nem gyakrabban, mint napi egyszer; a szénsavas üdítők, a dobozos gyümölcslevek, általaban a gyümölcsök különben, hacsak nem éhgyomorra esszük őket. )