2013. február 16., szombat

Kutcher tudja mi okozta Jobs halálát



Két nappal a “JOBS” című film forgatása előtt Ashton Kutchert hasnyálmirígy problémákkal kórházba szállították. A színész azt nyilatkozta a U.S. Today című lapnak, hogy “Kettégörnyedtem a fájadlomtól. Ijesztő eredményeket mutatott a hasnyálmirigy tesztem. Félelmetes volt… a történet egészét ismerve”.  Kutcher a jobb színészi alakítás kedvéért a forgatást megelőzően Steve Jobs gyümölcs diétáját követte. 2011-ben Steve Jobs hasnyálmirigyrákban halt meg.  
Több médiában utánanéztem, és azt találtam, hogy a hírek megoszlanak az említett gyülömcs diétát illetőleg… Egyik szerint a bizonyos “fruitarian” diétaról van szó, ami a gyümölcsön kívül zöldésget, kevés gabonát és magokat is tartalmaz, mások csupán “all-fruit” diétáról beszélnek, ami csak gyümölcsöt sugall.  Egy biztos, hogy Steve Jobs időről időre gyümölcs diétát tartott. 
 
Épp egy ilyen alkalommal választotta az Apple nevet. 
A fruktóz fogyaztással kapcsolatban is sok mindent lehet és lehetett már hallani. Vannak, akik elvetik az összefüggést a hasnyálmirigy problémák és a gyümölcsfogyasztás között, és vannak akik nem.  (Zárójelben jegyzem meg, hogy  hasnyálmirigy felelős az inzulin kibocsátásért.)
Emlékszem, mikor gyerekkoromban gyümölcscukrot szopogattunk, mert akkoriban azt találták a legegészségesebbnek.  …És tanultuk, hogy volt, amikor azt hitték, hogy a föld forog a nap körül, ugye? Ahogy gyarapodnak az ismereteink, változik a világról alkotott képünk.  
Történetesen 2010 júliusában a Cancer Research orvosi lapban napvilágot látott egy kutatási összefoglaló, miszerint a fruktóz bevitelnek lényeges szerepe van a hasnyálmirigy rák kialakulásában. A hasnyálmirigy rákos sejtjei ugyanis, mint mondják, fruktózt használnak a szaporodásukhoz, a rákos sejtek növekedésének gyorsításához és a rák terjedéséhez. 
A gyümölcsök kétésgtelenül rengeteg hasznos antioxidánst, vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Így kis mennyiségben egészséges emberek számára bizonyára hasznosak.  Több orvos véleménye szerint azonban a napi  mennyiséget korlátozni kell, különösen azok számára, akik inzulin rezisztatnicában, anyagcserezavarban, krónikus kövérségtől, szívbetegsében vagy rákban szenvednek. 
Sok híres embernek voltak furcsa étkezési szokásai. Liz Taylor például tejszínnel kevert tehén túrót evett rendszeresen sűlt hússal és amerikai mogyorókrémes szendviccsel, reggelire pedig üres pirítóst. …Ez engem is képes lenne alkoholizmusba kergetni… Audrey Hepburn is gyümülcs fokuszú diétával tartotta meg karcsú alakját, amihez zöldséget, alkalmanként tésztát és fekete csokit is evett. 63 évesen rákban halt meg. A hollywoodban egészséges életvitelükről híres Gwyneth Paltrow és Jennifer Aniston a lugosító diétát követik. És mióta Viktoria Bekham is beállt közéjük háromszorosásra emelkedett a weboldalam pH diéta részének az olvasottsága.  A lugosító diéta egyébént, amit én is leginkább kedvelek, röviden összefoglalva annyi, hogy a testet étkezéssel segítjük abban, hogy a vér 7,35-7,45 –ös pH-ját fenntartsa.  Vannak esetek, mikor más diéta javasolt, de nőgyógyászati problémákra például ez széles körökben kitűnőnek bizonyult. És emellett elhízni sem lehet, pedig igazán élvezetes, aki nálam jár, az tudja jól.
A legutóbbi kurzusomra készített  dél indiai beütéses céklás-répa nagy sikert aratott, ezért közkívánatra feltettem ide az előző cikkbe. Klikkelj ide, ha érdekel.
Diéta ide vagy oda, ezt bárki kipróbálhatja. Egyszerű, olcsó és finom.

1 megjegyzés:

  1. a gyumolcsok "kis mennyiségben(!) egészséges (!!) emberek számára bizonyára (!!!) hasznosak."
    ezen kiakadtam, normalis paraszti esszel rendelkezo ember ezt nem veszi be. a cikk is eleg negativ, de meg elneztem volna ez a mondat nelkul, biztos a tenyek vegett ugy jott le, elfeledkezve az okrol (egyoldalu taplalkozas, megrogzottseg, lelki dolgok...)
    lehet h kitorlod a hozzaszolasomat, mindegy
    szerintem a gyumolcsok minden ember szamara egeszsegesek (nem a vegyszerkezelt uzleti), de ha csak ezt eszi vki a hulyesege es az egyoldalu taplalkozasa miatt (hianybetegsegek,...) belebetegszik,

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!