2013. február 20., szerda

Lugosító kókusz csatni



A képen látható háromféle csatni közül, melyik lehet a lugosító kókusz csatni

Bizony, a legfehérebb. Hihetetlen finom! Különösen a  rizs alapú indiai dószához...de ilyesmit Európában nem igen lehet kapni, így hát maradjunk annál, hogy például a tócsnihoz vagy rizs akár krumpli alapú köreteket is remekül lehet vele gazdagítani.  

Mi kell hozzá? 

Főzni nem, csak egy jó robotgép, egy kisebb kókuszdió, egy nagyobb fej vörös hagyma, egy erős zöld paprika, só ílés szerint és díszítéshez: olivaolaj, fekete mustármag, piros chili vagy szárított piros paprika... és ha lehet, curry levél.

Törjük meg a kókusz diót, úgy, hogy a levét egy pohárba gyűjtsük össze. Én szeretem az ízét, nem mindenki. Viszont hihetetlen egészséges. Egy erősebb robotgéppel turmixoljuk össze a kókuszdiót, a hagymát, a zöld paprikát és egy kis sót ízlés szerint.  Díszítéshez forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg benne a mustármagot a szárított piros paprikával, curry levéllel, majd öntsük ezt a csatni tetejére.
2-3 napnaál nem lehet tovább tárolni, úgyhogy minél hamarabb fogyasszuk is el.

1 megjegyzés:

  1. Kókuszreszelékből nem lehet elkészíteni..esetleg több olivaolajjal?
    kösz

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!