2013. május 1., szerda

A 12 leghatékonyabb egészségstimuláló stratégia - amiről tudok.


Sok hasonló november 8-11. fiatalító és frissítő 3 napunkon. Dr Horner 32 pontos rák megelőző és gyógyító programja a Karos Wellness Spa**** Hotelban. Mazdaznan mirígy stimuláló, Aviva medence és gátizomerősítő gyakorlatok, Gyűrűsizom technikák, és egy természetes body scrub készítése, amit aztán a 3 napban szabadon használhatunk a szaunákban és gőzben.3nap, két éjszaka büfés reggeli és vacsora, laksztályos elhelyezés - az első 20 jelentkezőnek 34,900Ft.  info@nonoage.com vagy +36 30 212 2100.



1. CSÍRÁK
A csírák lehetővé teszik a testünknek, hogy több vitamint, ásványi anyagot aminosavakat és esszenciális zsírokat hasznosíthasson a fogyasztott ételekből. A csíráztatás során olyan ásványok láncolódnak a fehérjékhez, mint kálcium és magnézium, ami így a test számára könnyebben feszívható. Borsó és naprafogó csírák biztosítjál a létező legtökéletesebb minőségű fehérjéket. A kicsírázott napraforgómag gazdag vas és clorofil forrás is, mely utóbbi segít a vér és a máj méregtelenítésében.


2. SAVANYíTOTT ZÖLDSÉGEK
A savanyított zöldségek alapvető fontosságúak az egészséges bélflóra fenntartásához. A savanyítás során mikróbák, másnéven probiotikumok fejlődnek, amik a bélfóra minőségét kiegyensúlyozzák. Ezek az ételek tartalmazzák a legjobb minőségű kelátokat, melyek képesek kiüríténi a testből a nehézfémeket és számos további mérget.

3. NAP
A D vitamint az általános emberi egészség egyik legfontosabb feltételének tartják. Testünk  30 ezer génje közül közel 2 ezer működését befolyásolja a D vitamin. Ezért van alapvető szerepe van a betegségek többségének kialakulásában, így a cukorbetegség, depresszió, szív betegségek és a rák.  A D vitamin legideálisabb forrása a nap.


4. IDŐSZAKOS BŐJT
Az időszakos böjt, azaz a reggeli elhagyása, segít a testnek, hogy a cukor és szénhidrátok égetése helyett zsírégetésből fedezze az energiaszükséglet nagyrészét.  Kutatások kimutatták, hogy a böjtölés a fiatalság hormon, más néven növekedési hormon (HGH) termelését stimulálja, méghozzá nem kevesebbel, mint 1300%-kal a nőknél, és 2000%-kal a férfiaknál. Ennek a böjt fajtának még további jó hatásai például, hogy normalizálja az inzulin és leptin érzékenységet, mely az optimális egészség kulcsa, csökkenti a gyulladásos folyamatokat és javít más betegségmeghatározó biológiai folyamatokat.


5. MAGAS INTENZITÁSÚ SPORTOLÁS, CSÚCS FITNESZ
A csúcs fitnesz megdönti a konvencionális kardio programok hatását. Az aerobik sportok leghasznosabbikának bizonyult például a fiatalság hormon, más néven növekedési hormon (HGH) termelésének stimulálásában,  mely az általános egészségért, az erőért és az életerőért felelős. A kutatások úgy találták, hogy az inzulin érzékenységet is javítja, a zsírégetést segíti és jelentősen növeli az izom gyarapodást.   


6. ALVÁS
A rossz alvás számos betegséghez vezet, például rövidtávú memória zavar, viselkedási problémák, súly gyarapodás, cukorbetegség, a szív betegségek és rák esélyének növekedése. Az elégtelen alvás ráadásul öregít. Ha kipihenten ébredsz reggel, az arra utal, hogy az alvási szokásaid rendben vannak. De ha nem, érdemes megvizsgálni az alvási szokásaidat. A ZEO nevű telefonra is installálható aplikáció  remek segítséget nyújthat ebben.


7. MEZÍTLÁB JÁRÁS (FŰBEN VAGY VÍZBEN)
A mezítláb járás lehetővé teszi a szabad elektronok áramlását a fölből a testbe. Ezek a szabadelektronok a leghatékonyabb antioxidánsok. A testben található bármely szabad gyöküt elektromosan semlegesíteni tudnak. Ez a „földelés” továbbá higítja a vért, ami segítséget nyújt a szív problémákkal és a vérrögök képződésével szemben.


8. IVÓ VÍZ
A vérünk, a vesénk és a májunk is mind tiszta vizet igényelnek ahhoz, hogy a testet folyamatosan méregtelenítsék. Érdemes vizszűrőt felszserelni a csapvizekre.


9.  KORLÁTOZZUK A FÉKLÉSZ ÉTELEK FOGYASZTÁSÁT, ÉS VÁLTSUK FEL A NEM VEGETÁRIUS SZÉNHIDRÁTOKAT EGÉSZSÉGES ZSÍROKRA
A hasznos zsírok forrása az avokádó, kókusz olaj, oliva olja, oliva bogyó, vaj, diók és a vad alaskai lazac. A félkész ételekbe sajnos hajlamosak sok fruktózt tenni, mely többféle betegés forrása, így az inzulinrezisztanciáé is.


10.  KERÜLJÜK A MÉRGEKET
Dobjuk ki a mérgező háztartási tisztítószereket, személyes áposzereket, légfrissítőket, rovarirtókat, gyep rovarölőket és helyettesítsd pket természetes változatokkal. Különösen óvakodjunk a higanytól, ami az amalgám fogtömésekből szabadul könnyen ki és a tengeri halakban található meg nagyobb mennyiségben; továbbá kerüljük a flórt, mely a flóros fogkrémekben és a flór alapú gyom- és rovartirtóknak köszonhetően a hagyományosan termesztett zöldségekből kerülhet könnyen a szervezetünkbe; kerüljük a Bisphenol-A (BPA) és Bisphenol-S vegyületeket, melyeket a polikarbonát és phthalate alapú műanyagokban használnak, mint a puha műanyagok, pl a PVC, a konzerdobozok belsején lévő festék, és sok tisztálkodó eszköz, somponok, fogkrémek és kozmetikumok.


11. STRESSZ
A Center for Disease Control (CDC) jelnetése szerint a betegségek 85%-a mögött érzelmi problémák állnak. Nagyon fontos mindenki számára, hogy találjon egy hozzá illő, számára elfogadható mentális stresszoldó technikát.  Ilyen például az energia pszichológia által kifejlesztett Emotional Freedom Technique (EFT), melynek során újra lehet programozni, hogyan reagáljon a testünk az elkerülhetetlen stressz okozókra vagy a mindennapok „apró dolgaira”,  hogy végül nem lesznek ezek károsak az egészségre. Rendszeres mozgás, testedzés, elegendő alvás és a meditáció szintén segítenek a stresszodlásban.


12. MONDJ NEMET A GYÓGYSZEREKRE, amikor csak lehet! Többször lehet, mind gondolnád.
Ha a gyógyszereket természetes változatokkal helyettesítjük és ezzel egyidőben kiküszöböljük a betegséget okozó életmódbeli szokásainkat,  megtettünk minden tőlünk telhetőt annak érdekében, hogy ne váljunk krónikus beteggé vagy a gyógyszerészeti halálozási statisztika egy száraz adatává. Az egészségügyi problémák nagy része gyors javulást mutat életmódbeli változások hatására, például az előző 11 pontban felsoroltakra.

Forrás: Dr Joseph Mercola
 *************

Én ma 6 pontot érek el a 12-ből, ha minden egyes stratégia 1 pontos, és vagy csinálom rendszeresen, azaz naponta, két naponta -1pont- vagy nem -0 pont. Például nálunk hideg van még, egyelőre nem mászkálhatok a kertben mezitláb, 0 pont. Aludni sajnos fél 12-12 körül szoktam menni mostanában, amin nagyon is vltoztatni akarok, 0 pont. Mifelénk nincsen igazi savanyú káposzta, 0 pont.  
Két hét múlva megint összeszámolom, hátha sikerül javitanom az életmódomon addigra.

Csináld velem! Kezdjünk le csiráztatni és feküdjünk le 10-kor mostantól. 

Te hány pontot értél el????


2 megjegyzés:

  1. Nekem van egy telkem erdo kozepen..... sajat magam termelem az elemiszereket, minimalis hust fogyasztok, vegyszereket nem hasznalok, napi tiz ora alvas, nyugalom, es napi rendszereseggel parasztwllnes a kertben, mezitlab, es neh ruha nelkul.... Szoval kell ennel jobb?

    Udv Zoltan

    VálaszTörlés
  2. Eleg jol hangzik Zoltan!
    Ilyesmit a varosokban nem lehet megtenni.
    ***
    Kaptam megjegyzeseket a csirakhoz. Nem buzacsirakat ajanlgatunk, hanem leginkabb borso es napraforgo csirat, illetve a brokkoli csirarol is sok jot olvastam az utobbi napokban pl prosztata, mell es vastagbel rak ellen nagyon jo.
    Vidamsag es Egeszseg
    Kati

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!