Sok hasonló november 8-11. fiatalító és frissítő 3
napunkon. Dr Horner 32 pontos rák megelőző és gyógyító
programja a Karos Wellness Spa**** Hotelban. Mazdaznan mirígy
stimuláló, Aviva medence és gátizomerősítő gyakorlatok, Gyűrűsizom
technikák, és egy természetes body scrub készítése,
amit aztán a 3 napban szabadon használhatunk a szaunákban és
gőzben.3nap, két éjszaka büfés reggeli és vacsora, laksztályos
elhelyezés - az első 20 jelentkezőnek 34,900Ft.
info@nonoage.com vagy
+36 30 212 2100.
LUGOSITÓ THAI CURRY –minden házilag
Elkészítési idő:
kb 30 perc
Hozzávalók 4-6
adaghoz: zöldségek (1 kisebb padlizsán, 3 nagyobb krumpli, 2 sárgarépa, 1
fehérrépa, 1 bögre borsó, 5 db gomba, fél piros kaliforniai paprika –valamelyik
hián még élvezhető lesz), friss gyömbér
gyökér, 5 gerezd fokhagyma, friss chili
vagy friss erős paprika, 6 db lime levél, kurkuma, 1/2l kókusz tej, 2
kávéskanál só és kb. fél deci olivaolaj.
A fokhagymát
nyomjuk szét késsel egy deszkán, és hagyjuk levegőzni min 10 percig. Ezzel
oylan anyagok szabadulnak fel benne, melyek erősítik antibiotikus és rákellenes
hatását.
Pucoljuk és
mossuk meg a zöldségeket, majd vágjuk fel őket nagyobb kockákra. A gombát lehet
vékony szeletekre vágni, a kaliforniai paprikát pedig vékony szeletekre.
A gyömbér és a
chili illetve friss erős paprika teszi majd a curry-t csípőssé, ezért ebből ízlés
szerint lehet adagolni. Ha a chillit megpirítjuk előszőr olajon, enyhítünk az
erején.
Tehát forrósítsuk
fel az olivaolajat egy serpenyőben, és dobjuk bele a lime leveleket, egy kis
chillit (ha valaki erpsen szereti, többet), és a szétnyomott fokhagyma felét. Fagyasztott
lime levelet ázsiai boltban vettem, de aki növesztett már lime fácskát otthon magról,
szüretelheti saját termését.
Ha a fokhagyma
megpuhult, még mielőtt megbarnulna, adjuk hozzá a zöldségeket a fagyasztott
borsó, a gomba és a kaliforniai paprika kivételével.
Ha a gyömbért nagyobb
szeletekben mostantól kezdve a zölségekkel együtt főzzük, szintén csipős izt ad
a curryinek. Minél később adjuk hozzá, annál kevésbé fő ki az ereje. Én csak az
enyhén csipős ételeket szeretem, ezért itt szoktam hozzáadni a gyömbért.
Pár perc múlva
hozzáadjuk a borsót, a gombát és a mardék fokagymát, majd mikor a krumpli is
puha beledobjuk a paprika szeleteket, a kurkumát és ráöntjük a kókusztejet. A paprikának csak éppen
gőzölödnie kell és kész a curry.
Rizzsel kitűnő
kombináció.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésVannak akik visszaszóltak, hogy nagyon csípős lett a curry. Egy egész kis fej gyömbért belefőztek. Én nem bírom a nagyon erős ételeket, ezért csak enyhén pikánsra szoktam készíteni. Ezt mondjuk egy 2cm átmérőjű gyömbérből olyan 1,5-2cm-es darabbal szoktam elérni.
VálaszTörlés