2013. január 18., péntek

Tippek az IGAZI és az ÁLÉTEL megkülönböztetéséhezHa vásárláskor a következő 8 pontra figyelünk, biztosan jól választunk. Próbáljunk olyan termékeket venni, amik

 1. Lehetőleg a közeli farmon nőttek. Biztosak lehetünk benne, hogy így őszinte, és kemény munkát támogatunk.
 2. Rovarirtószerek és kémiai trágyák nélkül termettek (nem csak a bio termékek lehetnek ilyenek, gyakran találok a piacokon ilyen zöldésgeket, gyümölcsöket -idényben)
 3.  Nem tartlmaznak növekedési hormonokat, antibiotikumokat és egyéb gyógyszereket (nagyipari állattenyésztésnél ez szinte kizárt)
 4. Nem tartalmaznak mesterséges összetevőket, ideértve a tartósítószereket
 5. Friss (van, hogy a nem bio frissebb)
 6. Nem “gyári”, nagyipari farmról származik
 7.  A természet törvényeit figyelelmbe véve termesztett-tenéysztett (az állatok az ő természetes körülményeik között is fogyasztott ételeiket kapják, és szabadon mozoghatnak)
 8. Hosszú távon fenntartható módon termesztett (minimális vízhasználattal, a föld kimerüléstől való megóvásával, állati trágyával, a természet minimális szennyezésével) 
  

 ******

 Egyik barátnőmék például a Mátrában laknak, és olyan farmról vettek egy mangalicát, ahol a tulajdonos azt se tudta pontosan hány mangalicája rohangál az erdejében. Szabályosan le kellett egyet vadászni, azt a barátnőm férje hazaszállította, és otthon feldolgozták. Elég lesz egész télre. Megkérdeztem ennek a farmnak a címét, amint megkapom, közzéteszem. Aki ismer hasonló helyeket, legyen kedves megadni az elérhetőségüket.


  

3 megjegyzés:

 1. Sziasztok, Sirok-on tudok egy ilyen mangalica farmról. Üdv, Tibi

  VálaszTörlés
 2. Ez is egy mangalica biofarm, irtó finom a húsuk: http://www.agroservice.hu/mangalica.htm
  Minden jót, K.

  VálaszTörlés
 3. Azért arra kiváncsi lenné h én,mint egyszerű vásárló,a piacon v hentesnél ránézésre hogy állapitsam meg h tartalmaz a rovarölő-,gyomirtó vegyszert,v növekedési hormont,stbt????

  VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!