2013. január 27., vasárnap

NŐGYÓGYÁSZATI BETEGSÉGEK MÁS SZEMSZÖGBŐL, Tóth Líviától



Tóth Lívia Aviva oktató, Egészségtan tanár és Rekreációs sportoktató

"Nekünk nem a betegségeket kell kezelnünk, hanem az életvitelbeli hibáinkkal kell foglalkoznunk. Ha megszüntetjük életvitelbeli hibáinkat, a betegségek maguktól eltűnnek." Are Wearland

Más  szóval csak az a betegség gyógyítható, amelynek ismerjük az okát. Ha az okot megszüntetjük akkor a betegség is elmúlik.

Dr Hanish szerint a genitáliás zóna három legfontosabb feladata a következő:
1.    A sárgatest hormon keletkezésekor a nő szervezetének a  megújítása.
2.    A havi tisztulás feladata (amikor a méreganyagoktól megszabadítja a
            szervezetet.)
3.    A szaporodás.
A törzsfejlődés folyamán a méh úgy alakult, hogy tökéletesen el tudja
látni ezeket a feladatait. Ehhez bőséges vérellátásra van szükség!!!  Ha ezt a
vérellátottságot gátoljuk, méhünket betegségek táptalajává tesszük !!!

 A MI
ÓMA
Okai:
1.      Hason, vagy oldalt fekvéskor a bél ( tartalmával együtt !) ránehezedik a méhre, igy gátolja a vérellátottságot, és energia  blokkot alakít ki. Dr Hanish azt mondja, hogy a szervezet a méregtelenítéskor keletkezett  méreganyagoktól igyekszik megszabadulni széklet, vizelet, izzadság,  akné,stb. formájában. Amitől nem tud megszabadulni azt elraktározza  azokra a helyekre, amelyeket " szemét lerakó" helynek tekint. Arra a helyre  ami nem száz  százalékosan ép. Ilyen pl. egy
megerőltetett  lumbális  szakasz, egy felfázott petefészek, vagy egy csökkent 
vérbőséggel,  energia blokkal  rendelkező méh.
2.      Székrekedés.  Ha egy nő a napi munkáját úgy látja el, hogy gömbölyű háttal  ül egész nap, és ráadásul székrekedéses,  számíthat a mióma kialakulására.
3        Két példával tudnám magyarázni a harmadik okot:  Egy barátnőm  évekig élt egy kiegyensúlyozottnak tűnő  párkapcsolatban egy olyan  férfivel, akibe nem volt szerelmes, de a szex tökéletes volt. Jött a nagy Ő. Elhagyta társát, oda
költözött a szerelméhez, aki szexpartnerként kevés élvezetet nyújtott neki.  A  méhben folyamatosan felhalmozott feszültség miómát eredményezett.
Miómája let egy másik barátnőmnek is.  Boldog, minden szempontból kiegyensúlyozott  házasságban élt férjével, aki  autóbalesetben hirtelen meghalt. A kiegyensúlyozott  nemi élet után keletkezett űr is oka lehet a mióma kialakulásának.
4.     Az egészségtelen táplálkozás. Ha a bélben nem emésztés, hanem erjedés, vagy rothadás történik, ezeknek a  folyamatoknak a toxinjai a genitáliás zónát károsítják.  Az  előbb felsorolt  okok mellett ez a tény pluszban bizotsan miómához vezet.

Mit tehetünk a mióma elkerülése illetve annak gyógyitása érdekében?
Éljünk egészséges életmódot, végezzük az Aviva Módszer gyakorlatait,
sportoljunk, és a fent említett okokat küszöböljük ki!!!



HŐHULLÁM: 
A  méh feladata a Hold ciklusainak segítségével jelentkező  havi tisztulás. És ha mi egészséges életmódot élünk akkor nekünk a Hold tökéletesen megad minden segítséget. Ha egy nő elérte a klímax kort ezzel elveszítve a havi tisztulás lehetőségét, akkor a szervezetében a méreganyagok halmozódnak fel. Ekkor a szervezet, ez az " inteligens  kemence" felfűti magát, hogy a benne felhalmozódott toxinokat elégesse. Tessék egészségesen táplálkozni, a tökéletes emésztés
( pl vegetárius étrend mellett) nincs hőhullám. Ha még mellette sportolunk
is, szóba sem johet a hőhullám.

CISZTA
 Négyféle ciszta van, ebből háromnak oka az elsavasodás.

1.  Dermociszta.
Ikerterhesség maradványa a hasüregben. Ha panaszt okoz, műtéttel kell eltávolítani.
2 .  Hasüregi ciszták.
Oka a vér elsavasodása.  A havi ciklus hormon változása miatt vérbőség keletkezik, és a savasság miatt a méh belső felületét beborító erecskék sérülnek, véreznek. A méhben nem csak a havi tisztulás anyaga halmozódik fel, hanem ez
az  " élő" vér is belekerül, és ott megalvad. Ennek az alvadt vérnek a távozása okozza a menstruációs görcsöket. Ahol alvadt vér van, ott megjelenik a vérsavó is. Ha ez a vérsavó a petevezetéken keresztül kifolyik a hasüregbe, megjelennek a hasüregi ciszták.
3..  Endometriozis.
Az előbb említett módon vérsavó kerül a hasüregbe és ha az tartalmaz a savasság miatt roncsolódott méhnyálkahártyából  akár egy gombostűnyit is, már ott a csokiciszta, azaz az endometriózis Ez műtése után is,  az egészségtelen  életmód miatt bármikor visszajöhet.
4.  Policisztás óvárium.
A petefészek "intelligens lényként" védi a benne lévő petesejteket az anyukajelölt vérének a savasságától, ezért beburkolja magát egy vékony hártyával. A havi ciklus hormonjai hatására keletkezett petesejt ottmarad a hártya alatt funkcióját vesztve, élettelenné valva, és elnyálkásodik.

Mi a teendő: egészséges életmód !

VÉRÜNK ELSAVASODÁSÁNAK OKAI:
         
1.  Rossz légzéstechnika. Nem használjuk ki tüdőnk vitálkapacitását, és csak felületi légzéssel,  szinte pihegéssel vegetálunk.
2.  Egészségtelenül táplálkozunk. Rossz ételkombinációk miatt erjedés lép fel, rothadás. (túl gyakori húsfogyasztás, ecetes és egyéb savasító ételek fogyasztása)
3.  Gyors evés. (Sietve, szinte rágás nélkül nyelünk, ezzel még a cukorbetegséget is megalapozzuk.)
4.  Allergiásak vagyunk valamire. (Dr. Hanish szerint ha valamilyen allergiát okozó tényező szájon vagy bőrön át, akár légzéssel bekerül a szervezetbe,  szervezetünk ennek a toxinnak a  közömbösítését egy savas reakcióval végzi, minek eredményeként elsavasodunk. Ilyen toxinokat a szervezetben esetleges élő nem kívánatos gombák, penész, fergek stb is termelhet.)   

Tessék egészséges életmódot élni!!!  Jól lélegezni, jól táplálkozni,  sokat sportolni és az  elsavasodás minden okát megszüntetni!!!

Tóth Lívia
Aviva oktató
Egészségtan tanár, Rekreációs sportoktató
         
E-mail: toth.livia1@chello.hu
tothlivia219@gmail.com


1 megjegyzés:

  1. Most találtam rá az oldalra, nagyon tettszik. Köszönöm a hasznos információkat.

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!