2013. január 24., csütörtök

LUGOSITÓ THAI CURRY -teljesen házilag


Sok hasonló november 8-11. fiatalító és frissítő 3 napunkon. Dr Horner 32 pontos rák megelőző és gyógyító programja a Karos Wellness Spa**** Hotelban. Mazdaznan mirígy stimuláló, Aviva medence és gátizomerősítő gyakorlatok, Gyűrűsizom technikák, és egy természetes body scrub készítése, amit aztán a 3 napban szabadon használhatunk a szaunákban és gőzben.3nap, két éjszaka büfés reggeli és vacsora, laksztályos elhelyezés - az első 20 jelentkezőnek 34,900Ft.  
info@nonoage.com vagy +36 30 212 2100.


LUGOSITÓ THAI CURRY –minden házilag

Elkészítési idő: kb 30 perc
Hozzávalók 4-6 adaghoz: zöldségek (1 kisebb padlizsán, 3 nagyobb krumpli, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 bögre borsó, 5 db gomba, fél piros kaliforniai paprika –valamelyik hián még élvezhető lesz),  friss gyömbér gyökér,  5 gerezd fokhagyma, friss chili vagy friss erős paprika, 6 db lime levél, kurkuma, 1/2l kókusz tej, 2 kávéskanál só és kb. fél deci olivaolaj.

A fokhagymát nyomjuk szét késsel egy deszkán, és hagyjuk levegőzni min 10 percig. Ezzel oylan anyagok szabadulnak fel benne, melyek erősítik antibiotikus és rákellenes hatását.
Pucoljuk és mossuk meg a zöldségeket, majd vágjuk fel őket nagyobb kockákra. A gombát lehet vékony szeletekre vágni, a kaliforniai paprikát pedig vékony szeletekre.
A gyömbér és a chili illetve friss erős paprika teszi majd a curry-t csípőssé, ezért ebből ízlés szerint lehet adagolni. Ha a chillit megpirítjuk előszőr olajon, enyhítünk az erején.
Tehát forrósítsuk fel az olivaolajat egy serpenyőben, és dobjuk bele a lime leveleket, egy kis chillit (ha valaki erpsen szereti, többet), és a szétnyomott fokhagyma felét. Fagyasztott lime levelet ázsiai boltban vettem, de aki növesztett már lime fácskát otthon magról, szüretelheti saját termését.
Ha a fokhagyma megpuhult, még mielőtt megbarnulna, adjuk hozzá a zöldségeket a fagyasztott borsó, a gomba és a kaliforniai paprika kivételével.
Ha a gyömbért nagyobb szeletekben mostantól kezdve a zölségekkel együtt főzzük, szintén csipős izt ad a curryinek. Minél később adjuk hozzá, annál kevésbé fő ki az ereje. Én csak az enyhén csipős ételeket szeretem, ezért itt szoktam hozzáadni a gyömbért.
Pár perc múlva hozzáadjuk a borsót, a gombát és a mardék fokagymát, majd mikor a krumpli is puha beledobjuk a paprika szeleteket, a kurkumát és ráöntjük a kókusztejet. A paprikának csak éppen gőzölödnie kell és kész a curry.
Rizzsel kitűnő kombináció.

2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Vannak akik visszaszóltak, hogy nagyon csípős lett a curry. Egy egész kis fej gyömbért belefőztek. Én nem bírom a nagyon erős ételeket, ezért csak enyhén pikánsra szoktam készíteni. Ezt mondjuk egy 2cm átmérőjű gyömbérből olyan 1,5-2cm-es darabbal szoktam elérni.

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!