2013. február 16., szombat

Lugosító zöldség köret – Dél indiai beütéssel


Sok hasonló oktberi fiatalító és frissítő 3 napunkon. Dr Horner 32 pontos rák megelőző és gyógyító programja a Karos Wellness Spa**** Hotelban. Mazdaznan mirígy stimuláló, Aviva medence és gátizomerősítő gyakorlatok, Gyűrűsizom technikák, és egy természetes body scrub készítése, amit aztán a 3 napban szabadon használhatunk a szaunákban és gőzben.3nap, két éjszaka büfés reggeli és vacsora, laksztályos elhelyezés - az első 20 jelentkezőnek 34,900Ft.  
info@nonoage.com vagy +36 30 212 2100.


RÉPÁS CÉKLA

Többször próbáltuk már a kurzusaimon, és ezután mindenkinek kék lett eddig a lakmuszpapírja. (Lakmuszpapirral, azaz pH indikátorral szoktuk ellenőrizni, hogy egy adott étel lugosító hatással van-e ránk. Bizonyos ételek mindenkire lugosító hatással vannak, mások egyéni érzékenységtől függően hatnak, és megint mások áltlánosan savasítók.)

Hozzávalók 2 adaghoz: 2 répa, 1 cékla, 1 teáskanál köménymag, 1 kicsi chili paprika, 3 evőkanál kókuszreszelék, 1 hagyma, só, fél kávéskanál kurkuma por, olivaolaj.

Forrósítsunk fel olajat egy lábasban, és dobjuk bele az erős paprikát ízlés szerint meg a köménymagot. Mielőtt a köménymag megégne, adjuk hozzá a kisebb kockákra vágott répát, majd 5 perc múlva a hasonlóan felvágott céklát, és pároljuk őket félpuhára. Eközben egy másik lábasban ismét felmelegítünk egy kis olajat, aranyra pirítjuk benne az apróra vágott hagymát. Mielőtt levennénk a tűzről hozzáadjuk a kurkumát és sót. Mikor a zöldségek félpuhák, tehát kész vannak, hozzákeverjük a hagymát, a kókusz reszeléket, és kész is vagyunk.  
Jó étvágyat

2 megjegyzés:

  1. Ez érdekes, mert mindig azt hittem,hogy az erős paprika savasít. Aztán ahogy elgondolkodtam rajta, édesanyám semmit nem evett erős paprika nélkül,és sosem panaszkodott savra. Mostanában én is eszem, és nem veszem észre, hogy savat okozna. Más élelmiszernél, főleg húsnál, már észre veszem. Ki fogom próbálni ezt a receptet.Még azt szeretném kérdezni, hogy kurkuma gyökeret hol tudnék beszerezni.Sajnos a nálunk kapható porokban nemigen bízok meg, hogy az van a tasakban, ami rá van írva.

    VálaszTörlés
  2. A kókuszreszeléket nem lehet belőle kihagyni??? Nagyon utálok mindent amiben kókusz van!? Nekem refluxom van, 13 éve nem eszem még csipőset sem, pedig imádom az erőset, gyerekkorom óta!!! Ezért ezt nem hagynám ki, hátha bejön. A céklát is imádom, még nyersen is szoktam salátába reszelni.

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!