A képen látható háromféle csatni közül, melyik lehet a lugosító kókusz csatni?
Bizony, a legfehérebb. Hihetetlen finom! Különösen a rizs alapú indiai dószához...de ilyesmit Európában
nem igen lehet kapni, így hát maradjunk annál, hogy például a tócsnihoz vagy rizs akár
krumpli alapú köreteket is remekül lehet vele gazdagítani.
Mi kell hozzá?
Főzni nem, csak egy jó robotgép, egy kisebb kókuszdió,
egy nagyobb fej vörös hagyma, egy erős zöld paprika, só ílés szerint és díszítéshez: olivaolaj, fekete
mustármag, piros chili vagy szárított piros paprika... és ha lehet, curry levél.
Törjük meg a kókusz diót, úgy, hogy a levét egy pohárba gyűjtsük össze. Én szeretem az ízét, nem mindenki. Viszont hihetetlen egészséges. Egy erősebb robotgéppel turmixoljuk össze a kókuszdiót, a
hagymát, a zöld paprikát és egy kis sót ízlés szerint. Díszítéshez forrósítsuk fel az olajat, és
pirítsuk meg benne a mustármagot a szárított piros paprikával, curry levéllel,
majd öntsük ezt a csatni tetejére.
2-3 napnaál nem lehet tovább tárolni, úgyhogy minél
hamarabb fogyasszuk is el.
Kókuszreszelékből nem lehet elkészíteni..esetleg több olivaolajjal?
VálaszTörléskösz