2013. augusztus 12., hétfő

Ketchup házilag


Sok hasonló november 8 -11-ig fiatalító és frissítő 3 napunkon. Dr Horner 32 pontos rák megelőző és gyógyító programja a Karos Wellness Spa**** Hotelban. Mazdaznan mirígy stimuláló, Aviva medence és gátizomerősítő gyakorlatok, Gyűrűsizom technikák, és egy természetes body scrub készítése, amit aztán a 3 napban szabadon használhatunk a szaunákban és gőzben.3nap, két éjszaka büfés reggeli és vacsora, laksztályos elhelyezés - az első 20 jelentkezőnek 34,900Ft.  info@nonoage.com vagy
 +36 30 212 2100. Nov.8-11.




Hozzávalók:
·         1,5 kg érett paradicsom
·         250 gr vöröshagyma
·         1 rúd fehérített zeller
·         4 gerezd fokhagyma
·         2 darab vastag húsú piros paprika, pl paradicsompaprika vagy 1 drb piros keliforniai paprika
·         80 – 100gr finomítatlan, barna nádcukor
·         10 db bors golyócska
·         1 db szegfűszeg
·         10db mustármagocska
·         25 gr só
·         1 babérlevél
·         1 csipet cayenne bors
·         őrölt paprika por
·         1 szép szál tárkony
·         80 ml piros ecet – én ehelyett citromlevet javaslok

Elkészítés:
Paradicsomot és a paprikát pucolva kell felszeletelni (leforrázva könnyebb pucolni), vágjuk fel a hagymát,  a zellert mossuk meg és a lehető legnagyobb darabokra vágjuk, hogy még beférjen a lábosba, de könnyen kivehessük később. Tegyük a paradicsomot a lábas aljára, a paprikát, hagymát, fokhagymát, zellert rá, és főzzük őket lassú tűzön egy órán át.
Vegyük ki a fehérített zellert, és a többit zúzzuk pürévé egy kézi mixerrel.  Tegyük újra a túzre a mixet, és adjuk hozzá a borsot, szegfúszeget, mustármaokt, sót, babárlevelet, cazenne borsot, paprikaport, a tárkonyt.
Főzzük őket ismét 1 órán át, majd vegyük ki a szegfűszeget, és adjuk hozzá a cukrot. Főzzük most még 30 percen át. Ekkor már kevergetni kell acukor miatt. Vegyük ki a babérlevelet, borsot és a tárkonyt is. Végül adjuk hozzá a citromlevel ízlés szerint. (Ecet használata esetén az ecetet a cukorral együtt bele kell fözni)
Ha nem elég sűrű a ketchup, kukoricaliszttel lehet sűríteni.
Ha el akrjuk tenni hosszabb időre, kifőzött üvegekbe öntsük az újra felforralt és még forrásban lévő ketchupünket, zárjuk le, és meleg helyen lassan hagyjuk lehűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzászólást!