Sok hasonló november 8 -11-ig fiatalító és frissítő 3
napunkon. Dr Horner 32 pontos rák megelőző és gyógyító
programja a Karos Wellness Spa**** Hotelban. Mazdaznan mirígy
stimuláló, Aviva medence és gátizomerősítő gyakorlatok, Gyűrűsizom
technikák, és egy természetes body scrub készítése,
amit aztán a 3 napban szabadon használhatunk a szaunákban és
gőzben.3nap, két éjszaka büfés reggeli és vacsora, laksztályos
elhelyezés - az első 20 jelentkezőnek 34,900Ft. info@nonoage.com vagy
+36 30 212 2100. Nov.8-11.
+36 30 212 2100. Nov.8-11.
Hozzávalók:
·
1,5
kg érett paradicsom
·
250
gr vöröshagyma
·
1 rúd
fehérített zeller
·
4
gerezd fokhagyma
·
2
darab vastag húsú piros paprika, pl paradicsompaprika vagy 1 drb piros
keliforniai paprika
·
80 –
100gr finomítatlan, barna nádcukor
·
10 db
bors golyócska
·
1 db szegfűszeg
·
10db
mustármagocska
·
25 gr
só
·
1
babérlevél
·
1
csipet cayenne bors
·
őrölt
paprika por
·
1
szép szál tárkony
·
80 ml
piros ecet – én ehelyett citromlevet javaslok
Elkészítés:
Paradicsomot és a
paprikát pucolva kell felszeletelni (leforrázva könnyebb pucolni), vágjuk fel a
hagymát, a zellert mossuk meg és a
lehető legnagyobb darabokra vágjuk, hogy még beférjen a lábosba, de könnyen kivehessük később. Tegyük a
paradicsomot a lábas aljára, a paprikát, hagymát, fokhagymát, zellert rá, és
főzzük őket lassú tűzön egy órán át.
Vegyük ki a
fehérített zellert, és a többit zúzzuk pürévé egy kézi mixerrel. Tegyük újra a túzre a mixet, és adjuk hozzá a
borsot, szegfúszeget, mustármaokt, sót, babárlevelet, cazenne borsot,
paprikaport, a tárkonyt.
Főzzük őket ismét
1 órán át, majd vegyük ki a szegfűszeget, és adjuk hozzá a cukrot. Főzzük most
még 30 percen át. Ekkor már kevergetni kell acukor miatt. Vegyük ki a
babérlevelet, borsot és a tárkonyt is. Végül adjuk hozzá a citromlevel ízlés
szerint. (Ecet használata esetén az ecetet a cukorral együtt bele kell fözni)
Ha nem elég sűrű
a ketchup, kukoricaliszttel lehet sűríteni.
Ha el akrjuk
tenni hosszabb időre, kifőzött üvegekbe öntsük az újra felforralt és még forrásban lévő ketchupünket,
zárjuk le, és meleg helyen lassan hagyjuk lehűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm a hozzászólást!