Egy nagyon felkavaró összeállítást láttam a CBS News 60minutes
programjában. Morley Safer, Amerikában híres, riporter a gyümölcsösbe
kísért egy csapat Givaudan-nak dolgozó “ízmestert”. Ezek az ízmesterek
hasonló képességekkel rendelkeznek, mint a borkostolók, különlegesen
érzékeny szaglással és ízlelő bimbókkal. A gyümölcsösben az volt a
feladatuk, hogy megkerssék a legízletesebb narancsot, amiből aztán egy a
MÉG FÁN LÓGÓ példányból sterilen kimetszettek egy darabot, és a
laboratóriumban kémiailag előállították ugyanazokat a molekulákat. Sőt,
tovább fokozták az íz és illathatást. Ezt aztán eladható kis tégelyekben
vagy por formájában szállítják a klienseiknek, akiknek a nevét nem
hajlandók nyilvánosságra hozni. A svajci cég, Givaudan hatalmas. 9000
alkalmazottja van világ szerte, és a tavaji kemény évben az eladásuk
4,257 millió svajci frank volt, ami 6,6%-os évi növekedést mutat. Egy
hasonló biotehnológiával foglalkozó amerikai cég a Senomyx. Ők arról
híresek, hogy az 1970-es években abortált magzatok veséinek a sejtjeit
klónozták (HEK293 -Human Embryotic Kidney cells), és ezen sejtek segítségével állítanak elő szabadalmazott ízfokozókat. Klienseik között van a PepsiCo, az Ajinomoto Co. Inc. (pl. aspartam mesterséges édesítő és kínai ételek izfokozója), Kraft Foods, Cadbury Adams, Firmenich SA, és például a Nestlé SA ( leves porok, szósz porok, stb)…
Az
“ízmesterek” azt mondják, hogy ők annak a nagyszerű, szinte nemes
feladatnak tesznek eleget, hogy a fogyasztókat felejtehetetlen élményben
részesítsék, és újra és újra visszafordítsák az adott áru
fogyasztásához.
Hoppá...Ezt kémiai vegyületekkel, azoknak az agyra
való hatásával érik el, akárcsak a kábítószerek. Édes ízt produkálnak
cukor nélkül, sósat só nélkül, hordóban ért whiskey ízt whiskey nélkül,
sült csirkét csirke nélkül, stb. És hát a jelenlegi törvények szerint
megengedett módon ezek általában természetes ízfokozókként kerülnek a
csomagolásra feltüntetve…
Bugyutának tűnik a kérdés, hogy miről
lehet a természetes ételeket megismerni, de sajnos egyre relevánsabb.
Itt található egy lista útmutatónak: masodiksziv.blogspot.be
Ezek
a technológiák újak ahhoz, hogy a hosszú távú rákkeltő hatásukat
hivatalosan kinyilvánítsák. Viszont kutatások azt mutatják, hogy az
egészségre rengeteg káros következményük van. Az aspartamról és a
körülötte lévő perekről bárhol lehet olvasni például, és arról is, hogy a
diétás italok, amik cukor helyett édesítőket tartlamznak, gyorsabban
hízlalnak, mint a cukros italok.
(Források: http://www.givaudan.com/,http://www.cbsnews.com, http://www.lifesitenews.com/blog/confused-about-the-pepsi-fetal-cell-issue-here-are-the-facts)
Wynn casino in NV - Dr.MCD
VálaszTörlésCasino 경상북도 출장안마 information. For the casino 광명 출장샵 information, visit 안성 출장마사지 www.wynnlasvegas.com. 사천 출장마사지 If you are a visitor from Las Vegas and have not been to Wynn Casino, you 전라남도 출장안마 can visit