2013. május 30., csütörtök

Sikerült leküzdenem a terhességi refluxot!

Mindkét terhességem végén utolért engem a terhességi reflux. Kérdeztem az orvosmat, mit tehetnék ellene, azt mondta semmit, mert kicsi a hely a gyomromnak, és ez így lesz, míg meg nem születik a pici. Egyik barátnőm még a reflux elleni tablettákat is kipróbálta, de hiába, ülve kellett aludnia.  Én is ezt tettem, míg rá nem jöttem erre a három dologra itt alant, amiket még akkor le is jegyeztem. 13 hónapja egészen pontosan:
 
  • "Hogy ha csokoládét eszek nap közben, akkor rosszabb a helyzet, tehát az elkerülendő,
  • és hogy ha este könnyű vacsorát eszek, akkor semmi gondom egész éjjel vizszintesen sem. Könnyű vacsorának nálam a mozzarellás friss zöldség saláta számít hidegen sajtolt repce olajjal például és citromlével ecet helyett!!!, vagy vegetarius, esetleg kis mennyiségű halas sushi, vagy rizs zöldség körettel, stb. A kenyér, bab és egyéb fehérjedús ételek ilyenkor már nem jönnek be.
  • Ha pedig édességre fáj a fogam, tapasztalatom szerint a barna nádcukros, teljes kiőrlésű lisztből készült almás pitéből nyugodtan ehetek naphosszat, nem savasit, és nem okoz refluxot.
Itt az almás pite receptje:
http://bit.ly/IX7FF1 "

2013. május 21., kedd

Angelina Jolie Üzenete - Forrás:Dr Christine Horner

Május 14-én arra a sokkoló hírre ébredtünk, hogy egy fiatal nő, egy színésznő a leggyönyörűbb testi szépséggel  és sokak által irgyelt hírnévvel megáldva, 6 gyermek édesanyja úgy határozott, hogy eltávolíttatja a melleit.  Angelina Jolie minden félelem nélkül elutazott olyan helyekre, ahova legtöbbünk nem merne. Humanitáriusként többször veszélybe sodorta az életét azzal, hogy háborúval súlytott országokba látogatott. Mint nő, most még egy utat megtett, amit mi nők nem szeretnénk követni.
Jolie édesanyja petefészek rákban halt meg 56 évesen, egy évtized hősies küzdelem után.  Angelina elhatározta, hogy tesztelteti, van-e BRCA génmutációja. BRCA az a gén, ami ha károsodott, hordozója nagy eséllyel  petefészek és/vagy mellrákot kaphat.  A teszt pozitv eredményt mutatott, és orvosai 87%-os esélyt jósoltak neki  a mellrákos megbetegedésre.  Ez elég magas ahhoz, hogy ne lehessen ignorálni.  
Azzal magyarázta a döntését, hogy nem akarta, hogy a gyerekei túl korán vesztsék el az édesanyjukat, ahogy ez vele történt.
Angelina azt mondta, hogy azért hozta nyilvánosságra ezt az egészségügyi problémáját, mert minél több  ember figyelmét szeretné felhívni erre a létező rizikóra,  és segítséget szeretne nyújtani ezzel női társainak a döntéshozásban.  
A mellrekonstrukció, amit Angleina válaszott, visszaállítja a nő teljességét, és gyakran gyönyörű eredményhez vezet. Dr Christine Horner, amerikai orvos volt az, aki hosszas küzdelmek árán kiharcolta az Egyesült Államokban a mellrákot követő mellrekonstrukciók TB fedezetét garantáló tövényt. Azt mondja, hogy fejet hajt Angelina bátorsága előtt. Mégis mint egykori plasztikai sebész, jelenleg mellrák prevencióra szakosodott, a természetes egészség fontosságát hangsúlyozó orvos fontosnak találja, hogy kiegészítse Angelina üzenetét. Őt idézem most:
„Miután édesanyám mellrákban meghalt 2004-ben, belevetettem magam az orvosi irodalomba, az orvosi kutatások széles gyűjteményébe, hogy megtudhassam mit tehenek a nők, ha tehetnek egyáltalán valamit, hogy csökkentsék a mellrák kialakulásának esélyét.  Nem kellett sokat keresnem, és kutatások ezreit találtam, amik pontos irányt adnak arra vonatkozólag, hogy miért tapasztalunk magunk körül manapság „mellrák járványt”.  Ezek a kutatások felsorolnak mindent, amivel hozzájárulunk a betegség kialakulásához, akár úgy, hogy megtesszük és nem kéne, akár úgy, hogy nem tesszük meg és megkéne. A válaszok mind „természetesek”. Például  étkezés, étkezési kiegészítők, életvezetés, ideértve azt is, hogy mennyi testmozgást végzünk, mennyit alszunk, az emberi kapcsolatainkat, és hogyan kezeljük a stresszt, ez mind mind hozzájárul a rákkifejlődésének esélyéhez.  Ezek az orvosi kutatások azt mutatják, hogyha gyakoroljuk ezen életviltelbeli praktikkt nagy részét, az esélyünket 50%-70%-kal csökkenthetjük, akkoris, ha BRCA génmutáció pozitívak vagyunk!!!
Az üzenetem a következő:  Hihetetlen erő rejlik benned, és mindenkiben, hogy az egészségi állapotát befolyásolja.  Az egészséges étkezés és életvitel nemcsak a mellrák esélyét csökkenti, hanem minden kórnikus betegség előfordulását.  A nők többésgének nincs BRCA génmutációja. Számokban nézve 90%-95%-unknak nincsen. Ha van BRCA génmutációd, több az esélyed a megbetegedésre, de tartozol magadnak annyival, hogy megkérdőjelezd a rettenetes orvosi statisztikákat. Ezek a számok olyan nőkre vonatkoznak, akik nem tanultak semmit arról, hogy mit kell elkrülni és mit kell bevezetni az életbe, hogy ne legyenek rákosak. Az említett orvosi kutatások azt mutatják, hogy néhány „apró” változás már szembeötlő eredményekhez vezet. Fegyverezd fel magad ismerettel! Tudjad, hogy minden, amit az egészséged érdekében megteszel, egy hosszú, egészséges élethez segít majd hozzá!”
Dr Christine Horner az emltett orvosi kutatásokat egy 32 lépéses életvitelbeli programban foglalta össze. Ezek folyamatos elsalyátításával a hormonérzékeny rákok esélyét –ilyen a mell-, prosztata-, és vastagbélrák- minimalizálni lehet. Ebből a 32 pontból már jó néhányat feltettem ide egy korábbi cikkbe, hogy bárki használhassa a saját egészsége és jó közérzete érdekében. Én mindenképpen ezt teszem. A 32 praktikát továbbá szoktuk a karosi gyógprogramjainkon is tanítani –sajnos csak évente kétszer, novemberben és áprilisban –www.nonoage.com.
A másik rettentő fontos dolog, amit itt meg kell említeni, az a mellimplantátumok körüli valóság.  Sajnos ez nem egy olyan műtét, amit egyszer megcsinálnak, és akkor kész, egy életre viselheti  őket becses tulajdonosuk. Minimum 8 évente cserélni kell még a legjobb minőségű implantátumot is. Máskülönben még a legjobb minőség is szivárogni kezd, aminek rettenetes következményei vannak, például penészesedés az implantátum körül. És ezt ultrahanggal nem lehet észrevenni!!! Dr Kolb specializálódott erre a témára, az ö cikkeiből írt összefoglalót itt meg lehet találni a Naturahirekben és itt a blogomon is a MEllimplantátumok Körüli Meztelen Igazság cimmel.

2013. május 13., hétfő

Újjászületés

Azt hiszem ma újjászülettem!


Egy két sávos egyirányú, kanyargós autó úton, ahol gyakran 100-zal is megyek, ma egy kanyarban egyszercsak két fehér lámpa jött az én sávomban egyenesen felém.
Amire elsőként emlékszem, a hitetlenkedés volt. Idő sincs arra, hogy pontosan bemérd, van-e helyed lehúzódni a melleted lévő sávba, egy szemvillanásnyi oldltpillantás után lehúzódtam, anélkül, hogy biztosra vettem volna, hogy nem a mellettem lévőknek megyek-e inkább neki. És nem mentem. Befértem két kocsi közé...Hát ilyet!
Ez volt reggel, délután 5-kor pedig betoppantunk a kedvenc bioboltomba Overijsebe, a rendőrök meg jöttek kifelé. Aztán ki be járkáltak, jegyzeteltek, az eladószemélyzet pedig meglehetősen fel volt dúlva. Kiderült, hogy a rablók 5 perce rohantak el. A földre fektettek mindenkit, és kipakolt'k a kasszát.
Micsoda szerencse, hogy a vacsorával húztam az időt, mielőtt elindultunk!

2013. május 11., szombat

A hormonérzékeny rákok kialakulásának fő okai - Dr Christin Horner

1. Napi széklet elmaradása
2. Insulin-szerű növekedési faktor (IGF-1)szervezetbe jutása pl. ezzel táplált tehenek tejéből.
3. Háztartási vegyszerek szervezetbe jutása
4. Bizonyos gyógyszerek, melyek hatással vannak a melatonin kibocsátásra, mely hormon véd ezen rákok kialakuklásával szemben, így a szív betegségekre szedett gyógyszerek két csoportja, a béta blokkolók és a kálcium csatorna blokkolók. Az antidepresszánsok egy része (tricyclic-antidepresszánsok), melyek gén mutációt provokálnak. Ilyenek a imipramin (Tofranil) és a clomipramine (Anafranil)

folyt köv.

A hormonérzékeny rákok (mell-, prosztata- és vastagbélrák) természetes gyógymódjai

November 8-11-ig fiatalító és frissítő 3 napunkon megismerkedhet Dr Horner 32 pontos rák megelőző és gyógyító programjával a Karos Wellness Spa**** Hotelban. Mazdaznan mirígy stimuláló, Aviva medence és gátizomerősítő gyakorlatokat és Gyűrűsizom technikákat is tanulunk egy természetes body scrub készítése mellett, amit aztán a 3 napban szabadon használhatunk a szaunákban és gőzben.
3nap, két éjszaka büfés reggeli és vacsora, laksztályos elhelyezés - az első 20 jelentkezőnek 34,900Ft.
info@nonoage.com vagy +36 30 212 2100.Dr Christine Horner a mellrák kutatására és gyógyítására tette fel az életét. A mellrák egy hormonérzékeny rák, akárcsak a prosztata és a vastagbélrák. Kialakulásuk okai, gyógyításuk, így megelőzésük módja is hasonló. Mint a doktornő mondja, amit a mellrákra igaznak talált és tanít, igaz a prosztata és a vastagbélrákra is. Munkája során több száz olyan orvosi kutatásra bukkant, melyek egyszerű és “olcsó” életvitelbeli forrásokban nyújtanak lehetőséget ezen rákok elkerülésére vagy akár gyógyítására, és a kemoterápia hatásának optimalizálására.   Sok barátomnak ígértem már, és verge sikerült rá időt szakítanom, hogy ezeket az életmódbeli trükköket pontokba szedve itt felsoroljam. Igaz még mindig nem teljes, legalább a feléig eljutottam. A doktornő a tanításaiban minden pont biokémiai folyamatait is részletesen elmagyarázza. Vannak köztük olyanok, amiket már sikerült lefordítanom, és itt más cikkekben közzétennem. Az egyszerűség kedvéért most a tiszta praktikáknál maradok magyarázatok nélkül.
Hogy olcsó, idézőjelbe tettem, mert vannak köztük, amik elsőre nem tűnnek olcsónak. Ám ha már baj van, a baj kezelése és annak helyreállítása illetve a helyreállításra tett kísérletek vitathatatlnaul többe kerülnek, mint ezek betartása.
Vidámságra és egészségre fel!

1. Organikus zöldségek és gyümölcsök napi fogyasztása –különösen keresztes virágú zöldségek legyenek közte min. heti háromszor

2. Teljeskiőrlésű gabonák napi fogyasztása -azok a nők, akik ezt teszik, 54%-kal csökkentik a hormon érzékeny rákok kialakulásának esélyét! Ez a napi széklettel van kapcsolatban, ami elengedhetetlen a test egsézséges működéséhez, mert a bélből a kiürítésre váró vegyületek visszaszívódnak és újra bekerülnek a vérkeringésbe.

3. Keruld a karos zsirokat, olajokat -omega6 is idetartozik. nagyon keves eleg belole, es konnyu hozzajutni. Nagyobb mennyisegben talalhato a mogyorokremben, eloreelkeszitett salata ontetetkbne, kukoricaolajban, szolomagolajban, szezamolajban, bogancsolajban es szojaolajban. Insulin-like growth factor (IGF-1), az egyik legerosebb mellrak es hormon erzekenyrak kelto anyag a nem organikus teljes zsirtartalmu tejtermekekben megtalalhato. Omega3 a legegeszsegesebb zsir -ez megtalalhato a lenmagolajban es a repceolajban is. Omega 9 az olivaolajban van. Sajnos a halak el vannak szennyezve, ha organikusat kapsz, abban jo az Omega3.

4. Lenmag - 2-3evokanal daralt lenmagot egyel minden nap, Omega3 és magas lignan tartalmú, amik hatékonyan veszik fel a harcot az egyik legdrasztikusabb hormon érzékeny rákkeltő anyaggal, az inzulinszerű növekedési hormonal. (IGF-1)
5. Organikus termelésű teljes szója alapú ételek rendszeres fogyasztása (szója szósz pl. vagy az erjesztett nattó)
6. GOMBÁK – Bizonyos gombák, leginkább az ásziai maitake gomba (Grifola frondosa), de az ázsiai reishi gomba is (Ganoderma lucidum) nagyon hatékonyan csökkenti a rosszindulatú hormonérzékeny daganatok méretét és erősíti az immunrendszert. Kutatások azt találták, hogy a tüdő és a máj árkoknál is hasonlóan pozitív volt a betegek reakciója. Szerencsére egy a hormon érzékeny rákok elleni harc szemponjátból kérdéses enzim megtalálható a fehér és a barna fejű csiperkékben is.
7 Napi zöldteafogyasztás -lehetőleg organikus, sajnos a nem organikus fajtákban előfordulhat DDT. A zöldtea megakadályozza a mellrák kialakulását, a tumorok visszanövését, és a rák tüdőre való áttételét.

8 Naponta fogyasszunk 1/4 teáskanál enyhén főtt kurkuma port. A kurkuma fantasztikus hatásmechanizmusa, és hogy miért nevezik intelligens fűszernek az Immunerősítés Kurkumával című cikkben megtalálható. 

9. Fokhagyma – legalább 1 gerezd fokagymát egyél töbsször egy héten. Szétnyomva hagyd levegőn 10 percig, és csak a főzés végén add az ételhez. Többek között 50-70%-kal csökkenti a karcinogének kialakulását a mell szöveteiben.

10. Tengeri algák jódtartalma a hormonrézékeny rákok növekedését és kialakulását csökkentik. Érdemes kivonatokat is enni, mint pl a spirulina.

11. Vitaminok – Közülük a B12, folsav, D vitamin és E vitamin képesek leghatékonyabban küzdeni a hormonérzékeny rákok ellen. Mivel a szintetikus vitaminokat nem tudjuk hasznosítani, érdemes ezeket természetes formájukban bejuttatni. A D vitamint mi magunk is el tudjuk állítani, ha elegendő napsütés éri a bőrünket. Az alkohol, a fogamzásgátló és a nonszteroidal gyulladásgátlók csökkentik a folsav szintet!!! Azok a nők, akik naponta minimum 1,5deci alkoholt isznak és alacsony a folsav szintjük, nagyon nagy eséllyel kapnak mell- vagy vastagbélrákot. A c vitamin és a Q10 segítik az E vitamin hatását. Természetes forrásokból kell pket beszerzni, ne szintetikus legyen, ha táplálékkiegészítő!!!

12. Szelén – rákban megbetegedett nőknél tipikusan alacsony szelén szintet mérnek. Szelént tartalmaz a fokhagyma, hagymák, zőld leveles zöldségek,  gomba, teljeskiörlésű gabonák és a brazil dió. Táplálékkiegészítőként túl lehet adagolni, ami hajhullást, ideg bántalmakat, fehér körmöket és emésztési panaszokat okozhat.Mezitláb jobb lenne


Teljes megnyugvás, kikapcsolódás és fiatalító technikák Zalakaroson 3 napban napi kétszeri svédasztalos étkezés, lakosztályos elhelyezés és szabad wellness használat mellett az első 20 jelentkezőnek 34,900 Ft-ért. Aviva hormon sitmuláló, gyűrűsizom és mazdaznan gyakorlatok, plusz Dr Christine Horner hormonérzékeny rák megelőző és gyógyító 32 pontos programja. 
Info: nonoage.com vagy 30 212 21 00!!!


Aki elektromos vezetékekkel dolgozik tudja, hogy nem szabad leföldelve lennie, mert akkor megrázhatja az áram. Ha baleset röténik, áthalad rajta az áram, mert a test is vezeti az áramot.  Ezek a nyugati tudomány által rég felismert tények. Ezen az ismereten alapszik a Kínai orvoslás évezredes tudománya is, az akupunktúra. Jól tudjuk ma már azt is, hogy az idegrendszrünk elektronok mozgatásával működik.
Munkások gyakran használnak egy kis elektromos szenzort mielőtt belefúrnak a falba, amit végig szoktak húzni a falon, hogy megnézzék, hol lehet feszültséggel töltött elektromos vezeték. Ezzel az egyébként komputer boltokban olcsón beszserezhető kis szenzorral remekül demonstrálhatjuk, hogy a mi testünk is antennaként viselkedik. Egészen egyszerűen, ha magunkhoz közel húzzuk, és eltávolítjuk, a kis készülék gyorsabban vagy lassaban csipog. Ha elektromos feszültséggel töltött mezőben állunk, a test is feltöltődik feszültséggel, míg ha földeljük magunkat, az elektromos feszültség is csökken,mert áthalad rajtunk.
Ezért például orvosi műtőben nagy figyelmet fordítanak arra, hogy csak leföldelt beteget műtsenek. Nehogy a felhalmozódó feszültség extra stresszként hasson a beteg testére. Az elektronikai területen dolgozók is mindig leföldelten dolgoznak, nehogy a testükben felhalmozódott elektromos feszültség megrongálja a chipet vagy softwaret.
A Föld számunkra a legnagyobb elektromos tárgy, aminek mi részei vagyunk. Elektromos feszültsége energizálja a körülöttünk lévő tárgyakat, így minket. Ez teljesen normális monjda Clint Ober, aki 30 éves kábel televíziós karrierjét követően James Oschman biofizikussal ma a Föld elektromos feszültségének a testünkre gyakorolt hatását vizsgálja.  
Az emberek természetes körülmények között leföldelve éltek, vagy mezítláb vagy bőrtalpú cipőkben jártak. Így testükbe könnyen utat találtak a Föld szabad elektronjai. Az utóbbi 50 évben azonban, mióta a műanyag taplú cipők elterjedtek, le lettünk földelve.
Új megfigyelés, hogy az elektronok úgy viselkednek, mint az antioxidánsok. Az immunrendszerünk által előállított szabad gyököket semlegesítik, kitisztítják a testből. A szabad gyökök, ezek a reaktív oxigén fajták ugyanis elektron hiányosak, amik földelés során magukhoz vonzzák a testbe áramló szabad elektronokat.
A mezitláb fűben, homokban vagy vízben járás tehát rendkívül előnyös az egészségünkre. Sőt a földelve való alvás is.

  •  Dr Stephen Sinatra, kardiológus és Földelés szakértő azt mondja, hogy a véráramlást segíti, ezáltal a vérnyomást csökkenti a Földdel való szabad kapcsolat; 
  •  A fehérvérsejtek száma és a billirubinszint normalizálódik; 
  •  A fájdalomküszöb emelkedik; 
  •  A Kalcium- és foszfor- háztartásra való előnyös hatásának köszönhetően kedvező a csontriktulás gyógyításában és megelőzésében; 
  •  Csökkenti a vér glukóz szintjét, ezáltal előnyös a cukorbetegség kezelésében; 
  •  Csökkenti a szabad tri-iodothironint és növeli a szabad thiroxint, ezáltal jobb pajzsmirigy működést biztosítva


További hasonlóan egyszerű és olcsó 11 hatékony egészségmegőrző technikát tettem fel az egyik előző cikkben a minap (ideklikkelve otdajutsz), és próbálok minél többet megvalósítani belőlük jómagam is. Az elmúlt hétben például az alvásidőmön próbáltam javítani. Ennek eredményeként egy nap kivételével sikerült 11-kor lefeküdnöm. Már ezt az egy órát észrevettem, sokkal jobban éreztem magam! Az elkövetkező héten a célom fél 11-kor lefeküdni, és végül 10-re előrehozni az alvásidőt. Felnőtteknek este 10-kor kell lefeküdni ahhoz, hogy a testük megefelőképpen tudjon regenerálódni másnapra.


2013. május 4., szombat

Sikerült fél órával korábban lefeküdnöm 3 napon át!

Ami az alvást illeti, javítanom kell az életstílusomon. Lassan fél éve, hogy folyamatosan 12 kürül fekszem le. Ez rémes. Egy felnőttnek 10-kor kell lefeküdie. Az utóbbi három napban próbálok javítani ezen, hogy az előző cikkben írt pontjaimat növelni tudjam - és hogy jobban érezzem magam. ...jobban is fogok kinézni minden bizonnyal.
Jelentem, sikrült is 11-kor  ágyba jutnom három napon át. Ma is menni fog.
Következő lépés a fél1, aztán 10!

Te is megpróbálod? Iszonyú jó a reggeli ébredés... Hmmmm.
Jó éjt

2013. május 1., szerda

A 12 leghatékonyabb egészségstimuláló stratégia - amiről tudok.


Sok hasonló november 8-11. fiatalító és frissítő 3 napunkon. Dr Horner 32 pontos rák megelőző és gyógyító programja a Karos Wellness Spa**** Hotelban. Mazdaznan mirígy stimuláló, Aviva medence és gátizomerősítő gyakorlatok, Gyűrűsizom technikák, és egy természetes body scrub készítése, amit aztán a 3 napban szabadon használhatunk a szaunákban és gőzben.3nap, két éjszaka büfés reggeli és vacsora, laksztályos elhelyezés - az első 20 jelentkezőnek 34,900Ft.  info@nonoage.com vagy +36 30 212 2100.1. CSÍRÁK
A csírák lehetővé teszik a testünknek, hogy több vitamint, ásványi anyagot aminosavakat és esszenciális zsírokat hasznosíthasson a fogyasztott ételekből. A csíráztatás során olyan ásványok láncolódnak a fehérjékhez, mint kálcium és magnézium, ami így a test számára könnyebben feszívható. Borsó és naprafogó csírák biztosítjál a létező legtökéletesebb minőségű fehérjéket. A kicsírázott napraforgómag gazdag vas és clorofil forrás is, mely utóbbi segít a vér és a máj méregtelenítésében.


2. SAVANYíTOTT ZÖLDSÉGEK
A savanyított zöldségek alapvető fontosságúak az egészséges bélflóra fenntartásához. A savanyítás során mikróbák, másnéven probiotikumok fejlődnek, amik a bélfóra minőségét kiegyensúlyozzák. Ezek az ételek tartalmazzák a legjobb minőségű kelátokat, melyek képesek kiüríténi a testből a nehézfémeket és számos további mérget.

3. NAP
A D vitamint az általános emberi egészség egyik legfontosabb feltételének tartják. Testünk  30 ezer génje közül közel 2 ezer működését befolyásolja a D vitamin. Ezért van alapvető szerepe van a betegségek többségének kialakulásában, így a cukorbetegség, depresszió, szív betegségek és a rák.  A D vitamin legideálisabb forrása a nap.


4. IDŐSZAKOS BŐJT
Az időszakos böjt, azaz a reggeli elhagyása, segít a testnek, hogy a cukor és szénhidrátok égetése helyett zsírégetésből fedezze az energiaszükséglet nagyrészét.  Kutatások kimutatták, hogy a böjtölés a fiatalság hormon, más néven növekedési hormon (HGH) termelését stimulálja, méghozzá nem kevesebbel, mint 1300%-kal a nőknél, és 2000%-kal a férfiaknál. Ennek a böjt fajtának még további jó hatásai például, hogy normalizálja az inzulin és leptin érzékenységet, mely az optimális egészség kulcsa, csökkenti a gyulladásos folyamatokat és javít más betegségmeghatározó biológiai folyamatokat.


5. MAGAS INTENZITÁSÚ SPORTOLÁS, CSÚCS FITNESZ
A csúcs fitnesz megdönti a konvencionális kardio programok hatását. Az aerobik sportok leghasznosabbikának bizonyult például a fiatalság hormon, más néven növekedési hormon (HGH) termelésének stimulálásában,  mely az általános egészségért, az erőért és az életerőért felelős. A kutatások úgy találták, hogy az inzulin érzékenységet is javítja, a zsírégetést segíti és jelentősen növeli az izom gyarapodást.   


6. ALVÁS
A rossz alvás számos betegséghez vezet, például rövidtávú memória zavar, viselkedási problémák, súly gyarapodás, cukorbetegség, a szív betegségek és rák esélyének növekedése. Az elégtelen alvás ráadásul öregít. Ha kipihenten ébredsz reggel, az arra utal, hogy az alvási szokásaid rendben vannak. De ha nem, érdemes megvizsgálni az alvási szokásaidat. A ZEO nevű telefonra is installálható aplikáció  remek segítséget nyújthat ebben.


7. MEZÍTLÁB JÁRÁS (FŰBEN VAGY VÍZBEN)
A mezítláb járás lehetővé teszi a szabad elektronok áramlását a fölből a testbe. Ezek a szabadelektronok a leghatékonyabb antioxidánsok. A testben található bármely szabad gyöküt elektromosan semlegesíteni tudnak. Ez a „földelés” továbbá higítja a vért, ami segítséget nyújt a szív problémákkal és a vérrögök képződésével szemben.


8. IVÓ VÍZ
A vérünk, a vesénk és a májunk is mind tiszta vizet igényelnek ahhoz, hogy a testet folyamatosan méregtelenítsék. Érdemes vizszűrőt felszserelni a csapvizekre.


9.  KORLÁTOZZUK A FÉKLÉSZ ÉTELEK FOGYASZTÁSÁT, ÉS VÁLTSUK FEL A NEM VEGETÁRIUS SZÉNHIDRÁTOKAT EGÉSZSÉGES ZSÍROKRA
A hasznos zsírok forrása az avokádó, kókusz olaj, oliva olja, oliva bogyó, vaj, diók és a vad alaskai lazac. A félkész ételekbe sajnos hajlamosak sok fruktózt tenni, mely többféle betegés forrása, így az inzulinrezisztanciáé is.


10.  KERÜLJÜK A MÉRGEKET
Dobjuk ki a mérgező háztartási tisztítószereket, személyes áposzereket, légfrissítőket, rovarirtókat, gyep rovarölőket és helyettesítsd pket természetes változatokkal. Különösen óvakodjunk a higanytól, ami az amalgám fogtömésekből szabadul könnyen ki és a tengeri halakban található meg nagyobb mennyiségben; továbbá kerüljük a flórt, mely a flóros fogkrémekben és a flór alapú gyom- és rovartirtóknak köszonhetően a hagyományosan termesztett zöldségekből kerülhet könnyen a szervezetünkbe; kerüljük a Bisphenol-A (BPA) és Bisphenol-S vegyületeket, melyeket a polikarbonát és phthalate alapú műanyagokban használnak, mint a puha műanyagok, pl a PVC, a konzerdobozok belsején lévő festék, és sok tisztálkodó eszköz, somponok, fogkrémek és kozmetikumok.


11. STRESSZ
A Center for Disease Control (CDC) jelnetése szerint a betegségek 85%-a mögött érzelmi problémák állnak. Nagyon fontos mindenki számára, hogy találjon egy hozzá illő, számára elfogadható mentális stresszoldó technikát.  Ilyen például az energia pszichológia által kifejlesztett Emotional Freedom Technique (EFT), melynek során újra lehet programozni, hogyan reagáljon a testünk az elkerülhetetlen stressz okozókra vagy a mindennapok „apró dolgaira”,  hogy végül nem lesznek ezek károsak az egészségre. Rendszeres mozgás, testedzés, elegendő alvás és a meditáció szintén segítenek a stresszodlásban.


12. MONDJ NEMET A GYÓGYSZEREKRE, amikor csak lehet! Többször lehet, mind gondolnád.
Ha a gyógyszereket természetes változatokkal helyettesítjük és ezzel egyidőben kiküszöböljük a betegséget okozó életmódbeli szokásainkat,  megtettünk minden tőlünk telhetőt annak érdekében, hogy ne váljunk krónikus beteggé vagy a gyógyszerészeti halálozási statisztika egy száraz adatává. Az egészségügyi problémák nagy része gyors javulást mutat életmódbeli változások hatására, például az előző 11 pontban felsoroltakra.

Forrás: Dr Joseph Mercola
 *************

Én ma 6 pontot érek el a 12-ből, ha minden egyes stratégia 1 pontos, és vagy csinálom rendszeresen, azaz naponta, két naponta -1pont- vagy nem -0 pont. Például nálunk hideg van még, egyelőre nem mászkálhatok a kertben mezitláb, 0 pont. Aludni sajnos fél 12-12 körül szoktam menni mostanában, amin nagyon is vltoztatni akarok, 0 pont. Mifelénk nincsen igazi savanyú káposzta, 0 pont.  
Két hét múlva megint összeszámolom, hátha sikerül javitanom az életmódomon addigra.

Csináld velem! Kezdjünk le csiráztatni és feküdjünk le 10-kor mostantól. 

Te hány pontot értél el????