2012. november 30., péntek

Tényleg veszélyes a mammográfia?


Sok hasonló oktberi fiatalító és frissítő 3 napunkon. Dr Horner 32 pontos rák megelőző és gyógyító programja a Karos Wellness Spa**** Hotelban. Mazdaznan mirígy stimuláló, Aviva medence és gátizomerősítő gyakorlatok, Gyűrűsizom technikák, és egy természetes body scrub készítése, amit aztán a 3 napban szabadon használhatunk a szaunákban és gőzben.3nap, két éjszaka büfés reggeli és vacsora, laksztályos elhelyezés - az első 20 jelentkezőnek 34,900Ft.  
info@nonoage.com vagy +36 30 212 2100.




Egy gyógyszerpolitikai egyetemi kutató riportját hallgattam ma. Nem tudtam, hogy ilyen szakirány is van az egyetemeken.  Az én időmben legalábbis még nem volt, az biztos. Fejlődik a világ J. Alan Cassels a bátor tudós neve, aki a British Columbia-i Victoria Egyetemen dolgozik, és már több könyvet írt  a gyógyszeriparról. Legutóbbi műve a Seeking Sickness:  Medical Screening and the Misguided Hunt for Disease.  (Betegségkeresés: Orvosi Szűrővizsgálatok és a Félrevezető Betegségvadászat).
 
Megfigyelése, hogy a szűrővizsgálatok több kárt okoznak, mint hasznot... Pontosítok, több kárt okoznak a még nem beteg, vizsgált kliensnek, mint hasznot. Továbbá sok hasznot hajtanak mindazoknak, akik a szűrővizsgálatok eredményeként  foglalkoznak aztán az akkor már beteggé kikáltott, kivizsgálások  sora alá kerülő egyénnel. „Orvosi kutatások szerint az általános szűrővizsgálatok nem csökkentették sem a megbetegedési sem a halálozási arányt. Sem összességében, sem pedig külön tekintve a szív- és érrendszeri megbetegedések vagy a rák területét annak ellenére, hogy a friss diagnózisok száma emelkedett. Olyan fontos, káros következményeket pedig, mint a szűrővizsgálatokat gyakran követő további diagnosztikai vizsgálatok, vagy a rövid távú pszichés trauma, figyelmen kívül hagy az orvosi irodalom. A kutatás nagy számú résztvevőjének körében,  a halálozásokat is beleértve,  a hosszas rákövető viszgálatok ellenére sem csökkent a szív-és érrendszeri betegségekből vagy rákból adódó halálozási arány, ezért kétséges, hogy az általános egészségügyi tesztek hasznosak lennének.” (Idézet a Cochrane Library ezirányú kutatási összefoglalójából.)    
Mivel én nem szoktam szűrővizsgálatokra járni, fontos volt, hogy részletes magyarázatot kapjak, pontosan miről is van itt szó. Például vagyük a mellrákszűrést. Mint Cassels mondja „Ez egy hatalmas ipar. Joggal tesszük fel a kérdést, hogy miért baj az, hogy ez egy nagy iparág, ha életeket ment? Rendben. Üljünk le, és nézzük meg hány nőt kell megszűrni, hogy egy betegre találjunk, és akkor megdöbbenünk. A legmegbízhatóbb kutatások szerint (10 éven át az U.S.A-ban, Kanadában és Európában gyűjtött adatokról van szó) 2100 nőnek kell 11 éven át mammográfiára járnia ahhoz, hogy 1 halálozást elkerülhessünk.  Tehát a fenti kérdésre válaszolva miszerint Életmentő-e a mammográfia? Azt válaszolhatjuk, hogy igen, 1 nőnek az életét menti meg, ha 2100 nő 11 éven át évente szűri magát.
Csakhogy ezzel egyidejűleg  a 2100 nőből olyan 6-700 téves pozitív diagnózist kap. Valami furcsát, szokatlant találnak rajtuk, ami biopszist igényel, nyílt műtétet, melleltávolítást, stb. Nem is beszélve a rák lehetőségének ijesztő pszichés hatásáról. A probléma tehát az, hogy a szűrés legalább 6-700 nőnél nagy számú, felelsleges tevékenységet generál és csupán 1 életet ment meg 2100-ból.” 

Dr Christine Horner, aki eddigi életét a mellrák gyóygításának és megelőzésének szentelte,  ennél érzékenyebben fogalmaz. Ő ugyanezt a ma már széles körökben ismert statiszitkai eredményt  úgy summázza, hogy az „anyagi és érzelmi ára a mammográfia téves pozitív diagnózisainak felbecsülhetetlen”.  Mikor a doktornő az American Cancer Society szóvivője és mellrekonstrukciókat végző sebész orvos volt, azt tanulta, szabályosan azt kellett mondania, hogy nem tudni, mi okozza a rákot. És az egyetlen,a mi megelőzésként segíthet, az az évi mammogram, és a mell vizsgálatok... De „korai stádiumban” elcsípzni a rákot nem igazán nevezhető megelőzésnek, igaz??? Bárki, akit mellrákkal diagnosztizáltak, vagy akinek a közeli hozzátartozóját diagnosztizálták evvel az ijesztő betegséggel tudja, hogy maga a diagnózis, bármikor történjék is, hihetetlen trauma. Hiszen ki akar „gyógyulás gyanánt” kés alá feküdni, égetve és mérgezve lenni??? És sajnos senki sem garantálja, hogy a kezelések után tényleg eltűnik a rák.
Dr Christine Horner édesanyja minden évben járt mammográfiára, és saját mellét is rendszeresen ellenpőrizte. Mellrákját a nyugati orvoslás mércéje szerint korai stádiumban fedezték fel, 1cm-es átmérőjű volt csupán áttétel nélkül. Statisztikák szerint nem kellett volna meghalnia. 5 évvel később mégis meghalt.
Ekkor Dr Horner el kezdte kutatni, mi lehet a valódi rákmegelőzés. Ennek részeként kitanulta az Ayurvedikus orvoslást, és orvosi kutatások százait gyűjtötte össze arra vonatkozólag, milyen szinte fillérekért beszerezhető alapanyagok, életvitelbeli és táplálkozási praktikák hatnak sokszor sikeresebben, mint a kemoterápia gyógyszerei. Ezek közül a leghatásosabb, az isteni kurkuma, amiről már kétszer írtam itt korábban, és még adós vagyok a harmadik résszel.

A doktornő egyik tanácsa a rákszűrést illetően, hogy mammográfia helyett inkább termográfiát használjunk. Ezutóbbi a mellrákot minden egyéb tesztnél korábban mutatja ki, mert hőt érzékel. Így már a rákos sejtek kiépüléséhez szükséges érhálózatot jelezni tudja, ami természetszerűleg melegebb a környező szöveteknél. Megnyugatató, hogy a rákos sejtek kialakulásához vezető első lépcső, az érhálózatuk kiépülése,  sokszor 5-10 évvel előzi meg magát a kóros sejtburjánzást.
Tehát termográfiával 5-10 évvel korábban lehet felismerni a problémát, amikor még van idő  a folyamat természetes eszközökkel való visszafordítására.

2012. november 22., csütörtök

A Mellimplantátumok Körüli Meztelen Igazság



Azt tapasztaltam, hogy a legjobb gyógyítók, maguk is érintettek. Vagy mert saját magukat is kezelik illetve kezelték abból a betegségből, amire specializálódtak, vagy mert családtagjukat mentették meg. Dr Kolb, The Naked Truth about Breast Implants (A Mellimplantátumok Meztelen Igazsága)  szerzője, maga is mellimplantátum tulajdonos. Nem csupán a klinikájának szekrényeiben, hanem..., igen, a mellében is. Klinikája Atlantában pedig szinte az egyetlen, ahol holiszikus mellrekonstrukciókat illetve mellimplantátum eltávolításokat végeznek, elsősorban olyan nőkön, akik implantátumból eredő komlikációkkal fodulnak hozzájuk.

Ma őt hallgattam. Hát...eddig sem terveztem felfújatni a cicimet, de ezután biztosan nem fogom.

Nagyon tárgyilagosan ezeket mondja a doktornő:  

Az implantátumok sem tartanak örökké, sajnos szivárogni kezdenek általában 3 és 15 év időintervallumon belül. Hogy ez pontosan mikor következik be, attól függ, hogy milyen dzsél van bennük és milyen a burkolat minősége. Illetve, hogy milyen fizikai behatások érik az implantátumot.
Megsérühetl az implantátum burka mammográfia, autóbaleset vagy masszázs közben.
Nagyon nehéz orvosi vizsgálatok során kimutatni, hogy a szilikon szivárog. Nincs olyan RMI vagy egyéb teszt, amivel meggyúzúdhetünk róla, ezért minden 8-10 évente cseréltetni kell minden implantátumot. 

Szilikon implantátum esetén a sérülést követő pár napra a nő megbetegszik a szilikonban található 30 féle méregtől. Ezek idegmérgek egyrészt, másrészt rákkeltő anyagok, karcinogének.  Mellkasi fájdalom, láz, szédülés, hányinger szokott ilyenkor jelentkezni, sokszor hirtelen neurológiai problémák lépnek fel, akár járásra képtelen lesz a nő, és tolószékbe kerül. Dr Kolbhoz sokan jönnek téves  Szklerózis Multiplex vagy lupusz diagnózissal. A sérült implantátum szakszerű eltávolítása után 2 napra ezek a  betegek mind felállnak a tolószékből.
A szivárgó szilikon implantátum által okozott betegségek például az autoimmunbetegség, bármilyen immunrendszerrel kapcsolatos betegség, fibromialgia, penész, gombás és bakteriális fertőzések. Végül, mikor a szilikonburok megreped,  a szilikon a nyirokrendszerbe kerülve gyorsan terjedő nyirokrákot fejleszthet ki. Ha a sérült implantátum nem kerül ilyenkor szakszerű eltávolításra, Dr Kolb tapasztalata szerint a betegek hirtelen halnak bele a nyirokrákba.  Ezt úgy lehet elkerülni, hogy ha a hónaalj alatti nyirokmirigyek megduzzadnak, és nyomásra érzékenyek lesznek, azonnal implantátum eltávolítására felkészült sebész segítségét kell kérni.
A Salin implantátumok 1992-ben terjedtek el, mikor kiderült, hogy a szilikon implantátumok veszélyesek.  Ezek között van „textured”, azaz a durva felüéletű, és van sima felületű változat. A durva felületű változatnak az apró darabjai leszakadozhatnak idővel, és a testbe kerülve betegségeket fejleszthetnek ki. Az implantátum előnyei tehát nem érik meg a vele járó kockázatokat. A sima felületű Salin implantátum jelenleg a legbölcsebb választás, bár ez is könnyen szivárogni kezdhet. A Salin implantátumok sós vizet tartalmaznak, tehát szivárgás vagy teljes szakadás esetén a 30 féle méreg helyett, ami a szilikon implantátumból hatolhat a testbe, csupán sós víz árad a szervezetbe.  A teljes szakadást a kliens könnyebben észreveszi, siet és kicserélteti. A szivárgást azonban csak a hatására jelentkező tünetek nyomán lehet észrevenni. Salin implantátumok szivárgására penész-, gomba- és baktériumkultúrák képződnek az implantátum körül és azon belül. A hatásukra jelentkező egészségügyi panaszok, például égő mellkasi érzés,  csak antibiotikumra reaglának, ám az antibiotikum elhagyásával a panszok rögtön visszatérnek, hiszen egy fertőzött idegen test van a szervezetben, ami a körül a szövetek szintén fertőzőttek.

Sok orvos szerint csak akkor kell gyanakodni mellimplantátum szivárgásából eredő gyulladásra, ha pirosodás, duzzadás, emelkedett fehérvérsejtszint és láz jelentkezik. Sajnos nem ennyire egyszerű a helyzet. Dr Kolb legtöbb kliensénél  pajzsmirigy alulműködés, tehát hajhullás, megmagyarázhatatlan hízás, száraz bőr és székrekedés a következmény. Sőt, nem diabetikusak, mégis sokat isznak, és állandóan pisilnek, mert ADH (anti-diuretic hormon) hiány lép fel a mérgezés következtében, miután a hipotalamusz működése zavart szenved. Az ADH segít a víz megkötésében.  És láz illetve fehérvérsejtszint emelkedés sem mindig tapasztalható, amikor az immunrendszer is károsodik, tehát a szervezet nem tud normálisan reagálni a fertőzésekre. Ez mind a kémiai mérgek, és a biotoxinok, azaz a fertőzött területek mikororganizmusainak, a gombák és vírusok melléktermékeinek hatása akár szilikonos, akár Salin alapú mellimplantátum szivárgásáról van szó.

Ha a szivárgás veszélye fennáll, olyan sebészt kell keresni, aki az egész sérült sebhelyet el tudja távolítani. Ha egy részét otthagyja ugyanis, nemcsak szilikon maradhat általa a szervezetben, hanem baktériumok, gombák és más ismeretlen elemek. Ezeket később rettentő nehéz kezelni, kezelés nélkül pedig további egészségügyi problémákat okoznak. A doktornő tanácsa, hogy a beteg olan sebészt válasszon az eltávolításra, aki legalább 50 hasonló műtétet végzett már. Ezt előre meg kell kérdezni! 
Másik dolog, amire oda kell figyelni, mondja Dr Kolb, hogy sok sebész nem szívja le az implantátum körüli nedvességet. Ennek hiányában aztán abban a nedvességben gombák és baketériumok tenyésznek. Ennek következtében a kliens sokkal betegebb lesz a műtétet követően, különösen, ha az orvosa csak antibiotikumot adott neki, gombásodás ellni gyógyszert nem. Dr Kolb azt mondja a klienseinek az ilyen műtétet követően, hogy ezentúl bármikor antibiotikumot szednek, gombásodás elleni gyógyszert is szedniük kell. Fontos továbbá olyan orvost találni, aki ért a méregtelenítéshez, hiszen az implantátumból a szervezetbe került illetve annak hatására eltenyészett mikroorganizmusokat és a mérgeket ki kell tudni üríteni a szervezetből.

Dr Kolb megjegyzi, hogy a mellrák következtében szükséges mellplasztikák hasznosabbak, mint az esztétikai műtétek,  mert a mellrák visszatérésének az esélyét csökkentik.

Azoknak pedig, akik csak egy kosárral szeretnék a mellük méretét növelni, érdemes kivárni a következő generációt. Most van elfogadás alatt az az eljárás, amikor a kliens saját hájsejteit klónozzák, majd fecskendezik be a mellbe. Így aztán a nő fogyással vagy hízással a mellméretén is változtatni tud.

2012. november 16., péntek

A GYŰRŰSIZMOK TORNÁZTATÁSA ENNYI MINDENRE JÓ? KI HITTE VOLNA!!!

Sok hasonló november 8-11. fiatalító és frissítő 3 napunkon. Dr Horner 32 pontos rák megelőző és gyógyító programja a Karos Wellness Spa**** Hotelban. Mazdaznan mirígy stimuláló, Aviva medence és gátizomerősítő gyakorlatok, Gyűrűsizom technikák, és egy természetes body scrub készítése, amit aztán a 3 napban szabadon használhatunk a szaunákban és gőzben.3nap, két éjszaka büfés reggeli és vacsora, laksztályos elhelyezés - az első 20 jelentkezőnek 34,900Ft.  
info@nonoage.com vagy +36 30 212 2100.


 
BALETTÁNCOSBÓL VÁLT NYOMORÉKKÁ. 
PAULA GARBOUG ÚTJA A TOLÓKOCSIBA: 
35 éves volt Paula Garbourg, balettáncos és operaénekes, mikor életét és karrierjét kettétörte egy titokzatos betegség. Egyre kevésbé tudta mozgatni a végtagjait, és hamarosan a járás is gondot okozott neki. Orvosai nem találtak segítséget. Állapota hamarosan olyannyira megromlott, hogy végül járni sem tudott, és orvosai tolószéket rendeltek neki.

ÁLLJ FEL ÉS JÁRJ! Ekkor Paulának eszébejutottak azok az énekórák, mikor észrevette, hogy lábujjhegyen állva szebb hangokat tudott képezni. Ahogy elkezdte ezeket a mozdulatokat gyakorolni, arra a következtetésre jutott, hogy kell legyen valamilyen erő az emberi testben, ami visszaállítja a megbomlott rendet. Ettől kezdve félretett mindent, és csak egy dolog érdekelte, hogy megtalálja azokat a mozdulatokat, azokat a gyakorlatokat, ami megmenti őt a tolószéktől. Kitartó és makacs kísérletezése eredményeként rátalált az izmok és szervek olyan összefüggésére, mely végül meghozta gyümölcsét: Paula teljesen meggyógyult. Ezt követően egy jó nevű ortopéd sebészorvostól, Dr Fritz Pulvermachertől anatómia és fizikoterápiás leckéket vett, hogy megértse módszerének tudományos magyarázatát. Eredményére sok orvos felfigyelt Izraelben, ahol a módszer hamarosan elnyerte az egészségbiztosítási pénztár támogatását. 
Maria Stoyanova spanyol színésznő is használja a módszert a tökéletesebb előadások érdekében. Őt Péter Gadish oktatja Barcelonában.

JÓ DE HOGYAN??? A gyógyuláshoz vezető úton Paula azt tapasztalta, hogy a helyes testtartás nem csupán a hátfájdalmak elkerülése érdekében fontos. Rájött, hogy a napjaink során leggyakrabban végzett mozdulatokra kell leginkább figyelni, hiszen ha azokat rosszul csináljuk, velük árthatunk vagy használhatunk magunknak a legtöbbet. Ezért el is magyarázza, hogyan kivitelezhető helyesen például az evés, ivás, köhögés, ülés, állás, sétálás, futás, táncolás, stb. Gyakorlatai között egyaránt vannak olyanok, amik elrenyhült, elfelejtett izmokat képesek újra életre kelteni, vitalizálni, és olyanok, amikkel egy már elfogadható állapot stabilizálható, vagy akár javítható. Bármilyen korosztály számára elsajátíthatók, és nemcsak otthon, de sokszor autóvezetés, utazás, esetleg irodai munka közben is végezhetők. 
 

FOGYNI VÁGYÓKNAK: Mint mondja, ha helyesen mozgatjuk az állkapcsunkat evés közben, nem fogunk tudni többet enni a kelleténél. Egyszerűen nem kívánunk többet, így ez egy egyszerű és olcsó módja a súlykontrollnak is! 

 
MIT GONDOLT RÓLA DR GOLDHAMMER PROF? Dr Goldhammer, neurológus professzor A gyűrűsizmok titka című, PaulaMódszert ismertető könyv előszavában azt írja, hogy Paula képes volt megfigyelni szfinktereink, gyűrűsizmaink működésükben egymással összefonódott természetét. A professzor még hozzáteszi, hogy azon a jól ismert fiziológiai tényen alapszik a módszer, miszerint  egy izom mozgatása hatással van az összes többi izomra, függetlenül milyen távolságban helyezkednek el egymástól. Az egymástól távol lévő gyűrűsizmaink is egymással harmonikus összhangban működnek, és mind hatással van egyik a másikra. Ha az egyik elgyengül, ez a másik gyengülését fogja eredményezni,  míg bármelyik edzése segít a többi erősítésében.


GYŰRŰSIZMAINK VANNAK MINDENFELE Minden nyílást a testen gyűrűsizmok határolnak és tesznek szükség esetén zárhatóvá, illetve nyithatóvá. Így a felső-testen gyűrűsizmok zárják többek között a szánkat, a szemünket, a torkunkat, az alsó testen a nőknél a húgycsövet, a hüvelyt és mindkét nemnál a végbélnyílást. E három utóbbit Paula alsó gyűrűsizmoknak hívja. Közülük a húgycső és hüvelyi szfinkerekre első-alsó gyűrűsizmokként utal, míg a végbélnyílást záró szfinkterre hátsó-alsó gyűrűsizomként. 

KEZDJÜK A JÁRÁSSAL! Helyes járás a gördülőjárás. Sarokra érkezve átgördülünk a talp első részére, ahol kicsit megtartjuk magunkat, majd a lábujjakkal a talajba kapaszkodva ellökjük magunkat. Mivel az alsó szfinkterek járáskor is aktívak, a gördülőjárás elő-nye, hogy a térd emelésekor és a sarok földre érésekor az első-alsó gyűrűsizmok feszülnek meg, mikor pedig a lábuj-jakkal ellökjük magunkat a talajról, a hátsó-alsó gyűrűsizom feszül. Ez helyes járáskor, ami tehát a gördülőjárás, az első- és hátsó-alsó szfinketerek folyamatosan feszülő-lazuló munkáját eredményezi. Ha emelkedőn mászunk felfelé, a hátsó-alsó gyűrűsizom segítségével (is) toljuk a testünket felfelé, lefelé ereszkedve ellenben az első-alsó szfinketerek dolgoznak erősebben.  Nem véletlen, mondja Paula, hogy lefelé mindig nehezebb menni...
FOGYHATUNK EVÉSSEL??? Noha csukott szájjal illik ennünk, rágáskor az állkapcsunk alapos nyitásakor, az első-alsó gyűrűsizmok, a nyelőcső és a gége automatikusan megfeszülnek.  Az alapos állkapocsnyitással járó evés, így a felső gyűrűsizmok számottevő edzése, megoldást nyújthat a túl sok evés ellen is. Egyszerűen nem fogunk többet kívánni a kelleténél. Iváskor, az evéshez hasonóan, szintén aktivizálhatjuk az alsó gyűrűsizmainkat. Ehhez nem szabad az italt gyorsan felhörpinteni, hanem apránként kell kortyolgatni, és közben az alsó ajkat minden kortynál megfeszíteni. A felső ajak általában követi az alsó munkáját, és mindez az alsó szfinkterek szorító-lazító gyakorlatához fog vezetni. Ezt a gyakorlatot a reggeli pohár víz elfogyasztásánál ébresztőként is alkalmazhatjuk.    

ÉS EGY EGYSZERŰ GYAKORLAT BÁRKINEK a TEST ÖSSZES GYŰRŰSIMZÁNAK EDZÉSÉRE: Ó-ÍÍÍÍÍÍÍ


Mondjunk ó-t az ajkainkat csücsörítve, majd
í-t ajkainkat szélesre nyitva.

Ez egy záró-nyitó gyakorlat, amikoris a szájat a lehető legkeskenyebb nyílásról a lehető legszélesebbre tárjuk. Minden gyűrűsizomra jó hatással van.  Ne gyakoroljuk kifáradásig, 3-5 perc elég általában. Először könnyebb fekve, később lehet állva is, akár vasalás vagy TV nézés közben. (Ezeket a képeket a Második Szív című könyvből másoltam ki, gyönyörű nővérem végzi rajtuk a gyakorlatokat.)

MIN SEGÍTHET A GYŰRŰSIZMOK TORNÁJA , avagy a SZFINKTER GIMNASZTIKA
-szemproblémák, látásjavítás
-hangképzés, asztma
-nyelőcső, reflux
-emésztés, gyomorproblémák
-bélproblémák, aranyér
-INKONTINENCIA
-nemi aktivitás, potencia problémák

Infomráció: +36 30 475 2267
email: gyurusizmok@gmail.com vagy toth.livia1@chello.hu

Kurzusok

2012. november 12., hétfő

A miómától szabaduljunk meg, ne a méhünktől



Sok hasonló november 8-11. fiatalító és frissítő 3 napunkon. Dr Horner 32 pontos rák megelőző és gyógyító programja a Karos Wellness Spa**** Hotelban. Mazdaznan mirígy stimuláló, Aviva medence és gátizomerősítő gyakorlatok, Gyűrűsizom technikák, és egy természetes body scrub készítése, amit aztán a 3 napban szabadon használhatunk a szaunákban és gőzben.3nap, két éjszaka büfés reggeli és vacsora, laksztályos elhelyezés - az első 20 jelentkezőnek 34,900Ft.  
info@nonoage.com vagy +36 30 212 2100.

A MIÓMÁTÓL SZABADULJUNK MEG, ne a méhünktől

Vannak esetek, mikor mi nők több megértésre számíthatunk egymástól, mint a férfiaktól. Mi sem természetesebb, hiszen nekik –többek között- nem lehet miómájuk.
Egyik barátnőm velem osztotta meg aggodalmát egy 120 x 85 x 90 mm-es miómát illetőleg. Feltérképezte a fellelhető gyógymódokat, és döntést hozott.  Azt hiszem ez a legnehezebb az egészben. Mikor döntenünk kell a testünket, tehát hátralévő életünket alapvetően meghatározó kérdésekben úgy, hogy senki sem tud eredményeket garantálni. Ha pedig valaki azt teszi, jobb, ha résen vagyunk…

A barátnőmnek fájdalmai nem voltak, így csak véletlenül egy üzemorvosi belgyógyász fedezte fel féléve a hasa tapogatására. Utánanézett a neten -hol máshol-, és a sokféle orvosi beavatkozás közül a mióma embolizáció mellett döntött. Ezt két hónapra rá meg is csinálták neki a SOTE Onkológiai Klinikáján. Sikeres volt a beavatkozás, mert azt követően folyamatosan  "ereszt"-ett a miómája, azaz folyt belőle a világosbarna “miómalé”. Ezt megspékelendő hozzásegített még 1-2 dologgal. Elkezdtett tornázni, citromos-fokhagymát fogyasztani, sőt gyermekláncfű leveléből készült salátát is evett vagy a teáját itta. Ennek hatására pár nap múltva eltávozott belőle egy mióma-darab!  Azt írja: “Kb. 5x10 centis volt, mint egy szelet sonka, csak sokkal vastagabb, és fehéres-világosbarna színű. Nagyon boldog voltam, győzelem, győzelem!  Ilyen erdeményre nem is számítottam, hogy eltávozik darabokban. Csak zsugorodásra.”
Hogy a további műtéti beavatkozásokat elkerülje, kontroll vizsgálat előtt mindenképpen meg akart szabadulni az egész miómától, és mint ilyenkor én szoktam, Tóth Lívia egészségtan tanár és Aviva oktató segítségét kértük. Ezt írta vissza:
Miómát az Aviva Módszer segítségével számos esetben  úgy mulasztottunk el, hogy

1. Nem alszunk többé a hasunkon vagy oldalt, ez ugyanis a méh vérkeringésében blokkot okoz, ami kitűnő táptalaja a miómának. A görbe ülésnek is hasonló a hatásmechnizmusa.

2. Az emésztésünket tesszük úgy rendbe, hogy ne legyen erjedés-rothadás a beleinkben, illetve hogy legyen rendszeres széklet. Ezt remekül el lehet érni lugosító étkezéssel. (Lakmuszpapírral mérheted, hogy milyen a szervezeted általános pH-ja. A véré mindig 7.35 és 7.45 között van, a gyomoré mindig savas, stb. De a nyál és vizelet ingadozik attól függően, hogy mit ettünk, vagy milyen környezeti hatások értek, esetleg stressz, mely utóbbi szintén savasít sajnos. Különösen a vizelet pH-ja indikálja remekül a tested általános állapotát. Ugyanis a vér szükséges pH-ja érdekében a szervezet bárhonnan elvon pl. kálciumot -legkönnyebben a fogakból és a csontokból-, magnéziumot, vasat, vagy egyéb lugos kémhatású elemeket. Azért, hogy a mai, túlnyomó részben savasító étkezés mellett keletkezett savakat a tesből kiüríthesse. Ezeket a savakat előbb semlegesítenie kell ugyanis, ahhoz, hogy a véráramon keresztül kiüríthessük a vesén vagy akár a légzőrendszeren keresztül.

3. Maga a 18Aviva gyakrolat pedig az alhasi vérkeringést és ezáltal hormonérzetet úgy felturbózza, hogy a test öngyógyító mechanizmusait működésre indítja. A vér szállítja ugyanis az oxigént, a hormonokat, az eletrolitokat, ásványokat, tudod, elszállíthatja a mérgeket, szóval a vérkeringés felturbozásával a méhben rettentő sok problémán lehet segíteni. Az alhasi vérkeringést pezsdítő jóga gyakorlatok is nagyszerűek! Ehhez én mindenképpen hozzátenném a 18Aviva sort. Ez egy alkalommal pont fél órát vesz igénybe, van hozzá zene, ami megadja a mozgás szükséges ritmusát, és az egészet vidámmá teszi. Sokan használják a gyakorlatokat depresszió ellen is. Hetente kétszer ajánlott csinálni. Ezt legjobban egy 4 órás betanító foglalkozáson lehet megtanulni, hogy az adott zene ritmusára tudjál beszorítani és lazítani, illetve tudjad a gyakorlatok megfelelő hosszúságának az idejét. Szinte minden gyakrolattal belső szorításokat végzünk. Nem a Kegel-féle beszorjtást, amikor izoláltan csak az intim izmokra szorítunkt,  hanem mindent alul, amid csak van. Ezeket a beszorításokat maguk a mozdulatok is elősegítik. A www.avivmodszer.hu  oldalon megtalálsz minden szükséges információt róla.
Addig is, míg egy betanítóra el tudsz menni, csinálj naponta többször pár percig folyamatosan és energikusan csípőbillentéseket, és amikor a csípőt előrebillented az egész alsó tested minden izmát feszítsd meg, majd a csípő visszabillentésekor lazítsál. Sokat fog ez is segíteni. Ezt végezheted egy szék támlájába kapaszkodva is kissé megrogyott térdekkel a sarkak összeszoritása közben, vagy párhuzamos lábfejekkel kisterpeszben, laza térddel.

5. Fontos az is, hogy a szexuális együttléteket a nő is élvezze.

6. A Mazdaznanos forróvizes irrigálás is szokott segíteni. Ezt a módszert Dr Kovács Zoltán szülész-nőgyógyász megtalálta az 50-es évekbeli orvosi tankönyvekben. A Második Szív című könyv 98-oldalán szerepel a részletes leírása.

Barátnőm a minap írt, hogy a 3 hónapos kontrollon csak egy 32 x 35 x 38-milis miómát találtak. Az orvos eredetileg arra készítette fel, hogy átmérőben csupán 1-2 mm zsugorodás várható, ami térfogatban azt jelenti, hogy a felére csökken a mióma. Ezzel szembenneki rövid idő alatt 9 mm-t csökkent, és így térfogatban a 20-ad része lett!!!! A hosszú, nagy mennyiségű vérzései is megszűntek.

(Zárójelben itt felsorolok pár savasító és lugosító étket:
A citrom kitűnő lugosító, különösen reggel vízzel éhgyomorra, hacsak nem vagy rá érzékeny; a zöld zöldségek, különösen nyersen, de akár párolva is. Nálunk itthon a nyers uborka a király a gyerekeim körében. A banán üres gyomorra és nem keverve semmivel szintén remek; a krumpli, ha nem olajban van kisütve; a kukorica; a mandula; avocado, hidegensajtolt olajok; a sok-sok tiszta viz, tehát igyál naponta több mint 1.5l szénsavmentes vizet!
A különösen savasító ételek, illetve termékek, amiket kerülni kell: a cigaretta, az alkohol, olajos/zsíros kaják, fehérjék -amikre szükség van, csak lugosító ételekkel együtt kell őket enni, és nem gyakrabban, mint napi egyszer; a szénsavas üdítők, a dobozos gyümölcslevek, általaban a gyümölcsök különben, hacsak nem éhgyomorra esszük őket. )